Ελλάδα

Δολοφονία Άλκη: Παραδίδεται στις αλβανικές Αρχές ο 20χρονος που διαφεύγει

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών», ανέφερε ο δικηγόρος του

alkis

Την πρόθεσή του να παραδοθεί τις επόμενες ώρες στις Αρχές της χώρας του, μετέφερε, διά του συνηγόρου του Παρασκευά Σπυράτου, ο 20χρονος Αλβανός, ο οποίος κατηγορείται για την υπόθεση δολοφονίας του 19χρονου Άλκη και διέφυγε στη γειτονική χώρα.

«Η πρόθεση του εντολέα μου είναι να εμφανιστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών. Πιστεύω ότι τις επόμενες ώρες θα παραδοθεί στις αλβανικές αρχές και θα συναινέσει ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία εκδόσεώς του», ανέφερε ο κ. Σπυράτος.

Παράλληλα, συνεχίζονται σήμερα οι απολογίες των κατηγορούμενων, οι οποίες θα ολοκληρωθούν αύριο, ενώ χθες προφυλακίστηκαν δύο από τους συλληφθέντες μετά την απολογία τους, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέως.

Ήδη έχει κριθεί προφυλακιστέος ο 23χρονος αλβανικής καταγωγής, ο οποίος αποτέλεσε την πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία. Την ίδια στιγμή, η 7η τακτική ανακρίτρια διέταξε να υποβληθούν σε τεστ DNA όλοι τοι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Αυτό έχει ως σκοπό να πιστοποιηθεί ο βαθμός συμμετοχής του καθενός. Σύμφωνα με το thesstoday.gr, το DNA θα συγκριθεί με το γενετικό υλικό στα πειστήρια, δηλαδή στο δρεπάνι και στο μαχαίρι, που έχουν κατασχεθεί από την αστυνομία, καθώς εντοπίστηκαν στον τόπο της δολοφονίας του 19χρονου.


Δείτε επίσης