Ελλάδα

Η κυνική δήλωση της ιδιοκτήτριας του γηροκομείου - κόλαση: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;»

Στον ανακριτή οδηγήθηκαν για να απολογηθούν οι δύο πρώτοι κατηγορούμενοι για την υπόθεση της ιδιωτικής δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων

girokomio

Οργή προκαλούν οι αποκαλύψεις για το τι συνέβαινε στο γηροκομείο στα Χανιά, ενώ σήμερα, Σάββατο, οι επτά συλληφθέντες για την υπόθεση πρόκειται να διαβούν το κατώφλι του ανακριτή, προκειμένου να απολογηθούν για τις βαρύτατες κατηγορίες που τους αποδίδονται, τη στιγμή που η ιδιοκτήτρια προέβη σε μία κυνική δήλωση.

Ειδικότερα, οι 7 απολογούνται τμηματικά ενώπιον του ανακριτή για τις πράξεις τους, ενώ νωρίς το πρωί, γύρω στις 7, την πύλη του δικαστικού μεγάρου Χανίων, πέρασαν οι δύο ιδιοκτήτριες της δομής. Στη συνέχεια, και στη διάρκεια της ημέρας θα ακολουθήσουν οι απολογίες και των υπόλοιπων πέντε. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία θα υπάρξει και η οριστική απόφαση για την προφυλάκισή τους.

Για την υπόθεση της δομής - κολαστήριο έχουν συλληφθεί η 67χρονη ιδιοκτήτρια, η 43χρονη κόρη της και συνδιαχειρίστρια, ένας 50χρονος γενικός γιατρός-υπεύθυνος της μονάδας, ένας 70χρονος ψυχίατρος, δύο νοσηλεύτριες 44 και 47 ετών και ένας 42χρονος νοσηλευτής.

Την ίδια ώρα, στην εκπομπή, «Φως στο Τούνελ» και το MEGA, μίλησε η ιδιοκτήτρια του γηροκομείου, η οποία έκανε και μια δήλωση που θα συζητηθεί λέγοντας: «Θα απολογηθώ εγώ γιατί τους πήρε ο Χάρος;».

Ενώπιον του ανακριτή Χανίων έχουν οδηγηθεί για να απολογηθούν η 67χρονη ιδιοκτήτρια της δομής φιλοξενίας ηλικιωμένων και η 43χρονη κόρη της και συνιδιοκτήτρια της δομής.

Οι δύο γυναίκες αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονίας, απάτης, Νόμου «περί προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας Μονάδων Φροντίδας Ηλικιωμένων», πλαστογραφίας και περιπτώσεων χορηγήσεων και χρήσεων ψευδών ιατρικών πιστοποιητικών, έκθεσης από την οποία προήλθε θάνατος και παράβασης καθήκοντος.

Η διαδικασία αναμένεται να είναι μακρά καθώς εντός της ημέρας αναμένεται να απολογηθούν και πέντε ακόμα άτομα που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Δείτε επίσης