Ελλάδα

Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί για τις συνθήκες κόλασης στο γηροκομείο στα Χανιά

Ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής

Στη φυλακή οι ιδιοκτήτριες και οι γιατροί για τις συνθήκες κόλασης στο γηροκομείο στα Χανιά

Έπειτα από μία μαραθώνια ανακριτική διαδικασία που κράτησε 22 ώρες, οι ανακριτικές Αρχές αποφάσισαν τα ξημερώματα την προσωρινή κράτηση των δύο ιδιοκτητριών, του γιατρού και του ψυχιάτρου του γηροκομείου - κολαστηρίου στα Χανιά.

Όπως μεταδίδει το zarpanews και μετά την ανακοίνωση της απόφασης για το γηροκομείο, ο δικηγόρος Νίκος Ρουσόπουλος εκ της υπεράσπισης, αμφισβήτησε τη διαδικασία δηλώντας ότι «προτιμήθηκε η ταχύτητα από την δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με το flashnews, η απόφαση ελήφθη μετά από περίπου 22 ώρες διαδικασίας καθώς οι απολογίες των επτά κατηγορουμένων άρχισαν διαδοχικά από τις 7.00 το πρωί του Σαββάτου και ολοκληρώθηκαν στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής.

Την ίδια στιγμή, ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους αφέθηκαν οι δύο νοσηλεύτριες και ο γραμματέας της δομής. Οι επτά κατηγορούνται για συγκρότηση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και ελέγχονται για δεκάδες περιπτώσεις θανάτων μέσα στην δομή.

Η μαραθώνια απολογία άρχισε στις 07.00 το πρωί του Σαββάτου, ενώ δεν έλειψαν οι εντάσεις μεταξύ συγγενών των θυμάτων και υπερασπιστών του γηροκομείου, οι οποίοι έμειναν έξω από το δικαστικό μέγαρο μέχρι τα ξημερώματα.

Επίσης, έχει σχηματιστεί μια δικογραφία με 29 ακόμα κατηγορούμενους, η οποία ξεπερνά σε όγκο τις 1.000 σελίδες. Πάντως, η δομή συνεχίζει κανονικά τη λειτουργία της.

Δείτε επίσης