Ελλάδα

Χειροπέδες σε γονέα που δεν έχει στείλει το παιδί του στο σχολείο από την αρχή της χρονιάς

Την ίδια ώρα, αναζητείται ακόμα ένας γονιός ο οποίος επίσης δεν έχει στείλει το παιδί του στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο

sxoleio

Χειροπέδες πέρασαν στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη σε έναν γονέα ο οποίος δεν στέλνει το παιδί του στο σχολείο από την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Ειδικότερα, πρόκειται για έναν άντρα 59 ετών, το παιδί του οποίου φοιτά στην 1η τάξη Γυμνασίου της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive, αναζητείται ακόμα ένας γονιός ο οποίος επίσης δεν έχει στείλει το παιδί του στο σχολείο από τον Σεπτέμβριο.

Πλέον για όσους γονείς δεν στέλνουν τα παιδιά τους στο σχολείο κινείται – μετά από επικοινωνία και ενημέρωση από τους Διευθυντές των σχολικών μονάδων – η διαδικασία του Αυτοφώρου.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου επέβαλε σε 40χρονη μητέρα, ποινή φυλάκισης έξι μηνών (όπως ήταν και η εισαγγελική πρόταση), με τριετή αναστολή και με την δέσμευση ότι ο 9χρονος μαθητής θα επιστρέψει στο σχολείο ενώ ένας ακόμα γονέας στο Ηράκλειο, ένας 47χρονος Λιμενικός, οδηγείται στην δικαιοσύνη, με αφορμή το γεγονός ότι δεν έστελνε το παιδί του στο σχολείο από τον Μάρτιο του 2020.

Δείτε επίσης