Ελλάδα

Euroferry Olympia: Συνεχίζεται η ρυμούλκηση - Συγκλονίζουν οι συγγενείς των αγνοούμενων

Λιγοστεύουν οι ελπίδες για τους συγγενείς των αγνοούμενων - Την ίδια ώρα η ρυμούλκηση του πλοίου συνεχίζεται

ploio

Οι συγγενείς των αγνοούμενων επιβατών του Euroferry Olympia βιώνουν δραματικές στιγμές, αφού όσο περνούν οι ώρες, τόσο μειώνονται οι ελπίδες να βρεθούν οι άνθρωποι τους σώοι.

«Μην σταματήσετε να ψάχνετε τους ανθρώπους μας» λένε στα τηλεοπτικά συνεργεία οι συγγενείς τους. «Υπάρχει και το κακό προηγούμενο με το Norman Atlantic που ακόμα υπάρχουν αγνοούμενοι. Θέλουμε να μάθουμε όλα όσα έγιναν στο πλοίο» λένε. Ανάμεσα στους αγνοούμενους είναι και τρεις Έλληνες.

Ο γιος ενός εκ των 3 Ελλήνων αγνοουμένων και αυτός επαγγελματίας οδηγός με πολλά ταξίδια στο βιογραφικό του καταγγέλλει άθλιες συνθήκες μέσα στις καμπίνες των πλοίων που αναγκάζουν τους οδηγούς να κοιμούνται μέσα στα οχήματα , κάτι που απαγορεύεται από το πρωτόκολλο. Το απόγευμα ξεκίνησε η ρυμούλκηση του πλοίου σε ασφαλές σημείο. Όταν ολοκληρωθεί και σβήσει η φωτιά, οι διασώστες θα μπορέσουν να μπουν στο πλοίο και να ξεκινήσουν την έρευνα για επιζώντες.

Υπενθυμίζεται πως στο πλαίσιο της προανάκρισης συνελήφθησαν ο πλοίαρχος και οι δύο μηχανικοί του Euroferry Olympia και οδηγήθηκαν ενώπιον του εισαγγελέα που έχει ήδη διατάξει κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση. Αναφορές του λιμενικού κάνουν λόγο για « τυπική διαδικασία που ακολουθείται μετά από αυτά τα συμβάντα», ενώ όπως διασαφηνίστηκε, οι καταθέσεις απεστάλησαν στον Εισαγγελέα Κέρκυρας, που με τη σειρά του έδωσε με προφορική εντολή να αφεθούν και οι τρεις ελεύθεροι.

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, μόλις ολοκληρωθούν οι έρευνες για τους αγνοούμενους καθώς και η κατάσβεση της πυρκαγιάς, θα γίνει απάντληση όλων των πετρελαιοειδών ποσοτήτων από το πλοίο για να εξουδετερωθεί ο κίνδυνος της θαλάσσιας ρύπανσης.

Δείτε επίσης