Ελλάδα

Στο Εφετείο η υπόθεση εκτέλεσης του επιχειρηματία Γ. Μακρή στη Βούλα

Δύο αδέλφια βουλγαρικής καταγωγής στο δικαστήριο

giannis_makris

Στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο πρόκειται να βρεθούν σήμερα, Δευτέρα, δύο αδέλφια, με καταγωγή από τη Βουλγαρία, για την εν ψυχρώ δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή στη Βούλα.

Ο λόγος για έναν 34χρονο άνδρα, που πρωτόδικα έχει καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη, αφού κρίθηκε ένοχος ως ο εκτελεστής του επιχειρηματία, και για τον 38χρονο αδελφό του, ο οποίος καταδικάστηκε σε κάθειρξη 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία.

Υπενθυμίζεται ότι ο 46χρονος Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας έπεσε νεκρός το βράδυ της 31ης Οκτωβρίου 2018 έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα Βούλας, έχοντας δεχθεί πυροβολισμούς από εννιάρι πιστόλι. Ο δράστης είχε στήσει καρτέρι και περίμενε το θύμα.

Τη στιγμή που ο 46χρονος ανυποψίαστος πλησίασε το αυτοκίνητό του ο δράστης άρχισε να πυροβολεί εναντίον του. Ο Γιάννης Μακρής προσπάθησε να διαφύγει, ωστόσο, ο εκτελεστής τον ακολούθησε και μερικά μέτρα μακριά από το αυτοκίνητο του έδωσε τη χαριστική βολή.

Πάντως, τα δυο αδέλφια αρνούνται ότι έχουν οποιαδήποτε σχέση με τη δολοφονία και υποστηρίζουν ότι εκείνες τις ημέρες βρίσκονταν στην Αθήνα για επιχειρηματικούς λόγους. Στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο ο μεγαλύτερος αδελφός είχε απευθυνθεί στη σύζυγο του επιχειρηματία Βικτώρια Καρύδα, λέγοντας ότι λυπάται και πως δεν γνώριζε καν το θύμα.

Η κατάθεση της Βικτώριας Καρύδα


Η Βικτώρια Καρύδα το μοιραίο βράδυ βρισκόταν σε επίδειξη μόδας. Στο δικαστήριο είχε πει ότι ο σύζυγός της δεν της είχε εκφράσει ποτέ φόβους για τη ζωή του. «Με τον σύζυγο μου ήμασταν μαζί 10 χρόνια και είχαμε αποκτήσει δυο παιδάκια. Την ημέρα που έγινε το κακό άνοιξε τη δεύτερη επιχείρησή του. Κυκλοφορούσαμε με μια βέσπα, χωρίς προστασία. Δεν είχαμε φόβο. Μόνο φύλαξη στο σπίτι μετά τις 10 το βράδυ για τους κλέφτες είχαμε. Αν υπήρχε κίνδυνος θα μου το έλεγε. Θα υπήρχε άνθρωπος να μας φυλάξει. Κυκλοφορούσε άνετα με τα παιδιά μας, δεν είχε όπλο», είχε πει στην κατάθεσή της.

Δείτε επίσης