Ελλάδα

«Καμπανάκι» κινδύνου από τον Ν. Καπραβέλο για νέο πανδημικό κύμα

Ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» είπε ότι ενδέχεται να υπάρξει νέο στέλεχος του κορωνοϊού

ermou

Την πιθανότητα ύπαρξης νέου πανδημικού κύματος δεν απέκλεισε ο Νίκος Καπραβέλος, ασχέτως αν αυτή την περίοδο υπάρχει ύφεση.

Ειδικότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο διευθυντής της Β’ ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παπανικολάου» δήλωσε ότι αυτή την στιγμή η πανδημία παρουσιάζει σημάδια ύφεσης, αλλά συστήνει να μην υπάρξει χαλάρωση.

Συγκεκριμένα, είπε: «Βρισκόμαστε σε ύφεση αλλά είναι πάρα πολύ επικίνδυνα τα πράγματα. Όταν λέμε ύφεση δεν σημαίνει χαλάρωση, η ύφεση είναι πριν από την καταιγίδα. Ρίχνουμε λάδι στη φωτιά κατά τη διάρκεια της ύφεσης και μετά πάμε να μαζέψουμε την φωτιά όταν αυτή γίνεται ανεξέλεγκτη».

Σε ερώτηση για το αν ο ίδιος αναμένει να υπάρξει νέο κύμα απάντησε «προφανώς», ενώ είπε ότι υπάρχει περίπτωση να εμφανιστεί και ένα καινούργιο στέλεχος του ιού.

Επίσης, προειδοποίησε πως το άνοιγμα ορισμένων δραστηριοτήτων, εν όψει των εορτών του Μαρτίου και του Απριλίου, θα επιτρέψει στον ιό να εξαπλωθεί και να προκαλέσει ενδεχομένως το επόμενο θανατηφόρο κύμα όπως είχε γίνει και στο παρελθόν. «Να μην προκαλούμε τον κορωνοϊό», υπογράμμισε.

Τέλος, υπογράμμισε ότι οι εμβολιασμοί πρέπει να επεκταθούν με βάση τη λογική της υποχρεωτικότητας.

Δείτε επίσης