Ελλάδα

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους 10 αγνοούμενους - Πέμπτη ημέρα ερευνών

Οι ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ ενισχύθηκαν

Euroferry Olympia: Αγωνία για τους 10 αγνοούμενους - Πέμπτη ημέρα ερευνών

Για πέμπτη ημέρα καίγεται το Euroferry Olympia, ενώ η αγωνία για τον εντοπισμό των 10 αγνοουμένων συνεχίζεται.

Οι ομάδες διάσωσης της ΕΜΑΚ ενισχύθηκαν χθες, Δευτέρα, με 42 συνολικά άτομα συν τους ειδικούς από την oλλανδική εταιρεία Smit Salvage που έχει τα ρυμουλκά, αλλά δεν εντοπίστηκε κάποιο άτομα από τους επιβαίνοντες.

Οι έρευνες συνεχίστηκαν με βάρδιες όλο το βράδυ από Κυριακή προς Δευτέρα, γεγονός που δεν συνέβη χθες από Δεύτερα προς Τρίτη.

Η φωτιά έφθασε και στην πλώρη, όπου καταγράφηκαν εκρήξεις και η επιχείρηση διάσωσης σταμάτησε για να συνεχιστεί σήμερα το πρωί με το πρώτο φως όπως ενημέρωσαν επισήμως οι Λιμενικές Αρχές χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με ειδικούς, η πυράκτωση της λαμαρίνας παρά τις προσπάθειες ψύχρανσης με νερό έφτασε έως τον χώρο αποθήκευσης εύφλεκτων υλικών στην μεγάλη αποθήκη που βρίσκεται σχεδόν πάντα στην πλώρη το λεγόμενο «καπούνι» που είναι γεμάτο με μπογιές, στουπιά, νέφτι, βενζίνες για καθαρισμό, πινέλα κα τα οποία χρησιμοποιεί το πλήρωμα για τη συντήρηση των χώρων του πλοίου.

Παρά την προσπάθεια να πέσει η θερμοκρασία με τη ρίψη νερού από τα ρυμουλκά και τα πυροσβεστικά, η φωτιά επεκτάθηκε και η αγωνία για τον εντοπισμό των αγνοουμένων ή κατά άλλους ειδικούς των εγκλωβισμένων μεγαλώνει.

Οι αρμόδιοι φοβούνται τα ακόμη χειρότερα αφού ο εντοπισμός ενός Αφγανού επιβάτη ενός εκ των δύο διασωθέντων από άνδρες της ΕΜΑΚ, το πρώτο κρίσιμο 24ωρο, που δεν είχε κόψει εισιτήριο άρα δεν ήταν καταγεγραμμένος ίσως σημαίνει ότι υπήρχαν και άλλοι που εισήλθαν παράνομα στο πλοίο και δεν έχουν καταγραφεί στη λίστα επιβατών.

Δείτε επίσης