Ελλάδα

Ν. Τζανάκης: Κατά 20% έπεσε ο αριθμός των θανάτων τον Φεβρουάριο (vid)

Ο καθηγητής πνευμονολογίας τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις κινήσεις του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα αποτελεί παρελθόν για τους Βρετανούς, ακόμα και αν νοσούν

meth

Αισιόδοξος για την πορεία της πανδημίας εμφανίστηκε ο Νίκος Τζανάκης, ο οποίος δήλωσε ότι η κοινωνία έχει τα «όπλα» για να νικήσει τον κορωνοϊό.

«Ο ιός δεν έχει φύγει, όμως θα πρέπει να προχωρήσουμε με την κοινωνία έξω από τα σπίτια της με μέτρα και προσοχή, με μάσκες όπου υπάρχει συνωστισμός, και καραντίνα για όσους είναι ασθενείς», δήλωσε ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Mega.

Παράλληλα, τόνισε ότι δεν συμφωνεί με τις κινήσεις του Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η καραντίνα θα αποτελεί παρελθόν για τους Βρετανούς, ακόμα και εάν νοσούν.

«Η κοινωνία, μη μπορώντας να αντέξει την επέλαση του ιού, τροποποιεί την κανονικότητά της προκειμένου να μην έχουμε άσχημες εξελίξεις. Έχουμε αυτή τη στιγμή το σύνολο των εμβολιασμών, τη φυσική νόσηση, η οποία έδωσε ανοσιακό υπόστρωμα στον πληθυσμό και μπαίνουμε σε διαδικασία πολλών κρουσμάτων, αλλά λίγων νοσηλειών».

Όπως τόνισε ο κ. Τζανάκης στο MEGA, τον Φεβρουάριο σημειώθηκε πτώση 20% στους θανάτους και ο ίδιος ελπίζει ότι μέσα στους επόμενους μήνες το ποσοστό των θανάτων θα χαμηλώσει κι άλλο, με τον ίδιο να εκτιμάει πως αυτό θα συμβεί αργά, προς το τέλος της άνοιξης, εφόσον ο ιός δεν κάνει κάποια έκπληξη με νέο τροποποιημένο στέλεχος.


Δείτε επίσης