Ελλάδα

Λιμενικό για Τούρκους ψαράδες: «Μας πέταξαν πέτρες, προσπάθησαν να μας εμβολίσουν»

Διαβάστε την ανακοίνωση του Λιμενικού

limeniko

Ανακοίνωση σχετικά με το επεισόδιο με τους Τούρκους ψαράδες στις Οινούσσες, εξέδωσε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το τουρκικό αλιευτικό σκάφος εντοπίστηκε να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.

Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του Λιμενικού, με σκοπό να το εμβολίσει. Οι Τούροι ψαράδες δεν σταμάτησαν όμως εκεί. Το πλήρωμα του αλιευτικού πλησίασε το περιπολικό σκάφος και άρχισε να ρίχνει πέτρες, με αποτέλεσμα το Λιμενικό να προχωρήσει ρίψη προειδοποιητικών βολών. Τελικά, το τουρκικό αλιευτικό αποχώρησε με ανατολική πορεία για τα έναντι Τουρκικά παράλια.

H ανακοίνωση του Λιμενικού για το επεισόδιο στις Οινούσσες:
«Περί ώρα 18:00 χθες, εντοπίστηκε από πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, τουρκικό αλιευτικό σκάφος να αλιεύει εντός Ελληνικών χωρικών υδάτων, στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Χίου - Οινουσσών.

Άμεσα πραγματοποιήθηκαν επανειλημμένως οι προβλεπόμενες συστάσεις, μέσω VHF και δια ζώσης, από το πλήρωμα του περιπολικού σκάφους ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προς το τουρκικό αλιευτικό να απομακρυνθεί από τα ελληνικά χωρικά ύδατα, χωρίς αποτέλεσμα.

Παρά τις συστάσεις, το τουρκικό αλιευτικό κινήθηκε με επικίνδυνους ελιγμούς προς το πλωτό περιπολικό του ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ, με σκοπό να το εμβολίσει. Επιπροσθέτως, το πλήρωμα του αλιευτικού πλησιάζοντας το περιπολικό σκάφος ΛΣ-ΕΛ.ΑΚΤ προέβη στη ρίψη διαφόρων βαρέων αντικειμένων (πέτρες κλπ).

Δείτε επίσης