Ελλάδα

Πάτρα: Όλο πιο κοντά στον ύποπτο οι αστυνομικοί - Οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας στο «μικροσκόπιο»

Έχουν εξεταστεί οι γιατροί της Τζωρτζίνας και θα ακολουθήσουν οι γιατροί της Μαλένας - Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει τις εκδορές στα νύχια του ίδιου του παιδιού - Στο «μικροσκόπιο» και το ημερολόγιο του νοσοκομείου με όλες τις λεπτομέρειες

Πάτρα: Όλο πιο κοντά στον ύποπτο οι αστυνομικοί - Οι εκδορές στη μύτη της Μαλένας στο «μικροσκόπιο»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αναδημοσίευση από τη «Βραδυνή της Κυριακής»

Σε κρίσιμη καμπή έχουν μπει οι έρευνες των αστυνομικών γύρω από το μυστηριώδη θάνατο των τριών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας, στην Πάτρα.

Ήδη λαμβάνονται καταθέσεις των αρμόδιων γιατρών και νοσηλευτών. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εξεταστεί οι γιατροί της Τζωρτζίνας που πέθανε τελευταία, και θα ακολουθήσουν οι γιατροί της Μαλένας το 2019. Η άκρη του νήματος ίσως πιαστεί από τη Μαλένα, καθώς επανεξετάζονται οι εκδορές στη μύτη του παιδιού.

Η ιατροδικαστής είχε αποδώσει τις εκδορές στα νύχια του ίδιου του παιδιού, θα επανεξεταστούν, όμως, κάποιες φωτογραφίες σε συνδυασμό με νέα ιατροδικαστική άποψη κατά πόσο ένα παιδάκι 3,5 ετών μπορεί να τις προκαλέσει, στο συγκεκριμένο σημείο και με διαγώνια φορά. Εξετάζεται, επίσης, το ημερολόγιο του νοσοκομείου, με όλες τις λεπτομέρειες για την κατάσταση της υγείας της, από την ημέρα που εισήχθη στο νοσοκομείο, έως την ημέρα που κατέληξε από ηπατική ανεπάρκεια.

Ενδιαφέρουσα είναι η μαρτυρία γιατρού που παρακολουθούσε το παιδί και ενώ ήδη είχε πεθάνει το πρώτο, η μικρή Ίριδα. «Η Μαλένα ήταν σε άριστη κατάσταση και δεν δικαιολογείται αυτό που έγινε. Η ιατροδικαστική εξέταση απέδωσε το θάνατο σε ηπατική ανεπάρκεια, αλλά κάτι τέτοιο δεν εξηγείται. Εκτιμώ ότι μπορεί να έγινε κάποιο λάθος. Πάντως, δεν πιστεύω ότι η ηπατική ανεπάρκεια είναι η πραγματική αιτία του θανάτου της. Πρέπει να εξαντληθούν όλες οι πιθανότητες που μας δίνει η Ιατρική πριν αρχίσουμε να σκεφτόμαστε άλλα πράγματα. Αν, όμως, δεν υπάρξει η ιατρική εξήγηση στα όσα έγιναν, ίσως είναι δουλειά της Αστυνομίας. Πιστεύω, πάντως, ότι απαντήσεις υπάρχουν, και θα τις μάθουμε».

Μιλώντας για τους γονείς αναφέρει: «Η μητέρα είχε καλή συμπεριφορά. Ήταν μία γυναίκα που δεν ήταν τόσο εξωστρεφής και θερμή, αλλά δεν είχε κακή συμπεριφορά. Στο παιδάκι της στεκόταν δίπλα πολλές ώρες, το έπαιζε, το απασχολούσε. Δεν ήταν μία αδιάφορη μάνα. Ούτε ο πατέρας. Οπότε, εγώ δεν έχω να πω κάτι. Το μόνο που λέω είναι, έλεος. Ας βρεθεί η αιτία για να μπορέσουν και αυτοί οι άνθρωποι να ησυχάσουν, αν κάποιος φταίει, να πληρώσει».

Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, οι έρευνες μολονότι ακόμη δεν έχουν καταλήξει στο αν πρόκειται για έγκλημα ή συσσωρευμένα ιατρικά λάθη και τραγικές συμπώσεις, οδηγούν σε ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, το οποίο και υποψιάζονται

Δείτε επίσης