Ελλάδα

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα

Με βροχές και χιόνια

Καιρός: Ψυχρή εισβολή από τη Μαύρη Θάλασσα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εισβολή ψυχρών μαζών από τη Μαύρη Θάλασσα θα επηρρεάσουν τον καιρό με βροχές και χιόνια ακόμη και στα νότια της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι έντονα κυρίως το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την πρόγνωση της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρείας για αύριο Τετάρτη στην κεντρική και την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και το βορειοανατολικό Αιγαίο προβλέπονται αραιές νεφώσεις που γρήγορα θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά της Θράκης και της ανατολικής Μακεδονίας ασθενείς χιονοπτώσεις.
Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Η ορατότητα στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά βόρειοι 3 με 4 και στο νοτιοανατολικό Αιγαίο έως 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως θα στραφούν σε δυτικών διευθύνσεων 3 με 4 και στα κεντρικά και νότια έως 5 με 6 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο και θα φθάσει στα βόρεια τους 13 με 15 και στα κεντρικά και νότια τους 14 με 16 βαθμούς Κελσίου. Τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά κυρίως στα βόρεια θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ
Καιρός: Στη Θράκη, την ανατολική Μακεδονία και τα ανατολικά τμήματα της κεντρικής Μακεδονίας προβλέπονται αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και από το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα ορεινά ασθενείς χιονοπτώσεις. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες νότιοι έως 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 15 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά κατά τόπους πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας.
Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία δυτικών διευθύνσεων 3 με 5 και τοπικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 00 (μηδέν) έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Βόρειοι 3 με 5 και στην Κρήτη τοπικά 6 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ - ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ
Καιρός: Στα βόρεια αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και τις βραδινές ώρες πιθανώς να σημειωθούν τοπικές βροχές. Στα υπόλοιπα γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις.
Ανεμοι: Στα βόρεια ασθενείς και βαθμιαία νότιοι 3 με 4 μποφόρ. Στα υπόλοιπα βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ, βαθμιαία θα στραφούν σε δυτικούς με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Από 08 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΕΥΒΟΙΑ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας.
Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 03 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΑΤΤΙΚΗ
Καιρός: Γενικά αίθριος με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα.
Ανεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Καιρός: Αραιές νεφώσεις παροδικά πιο πυκνές.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 02 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πέμπτη 17/3/2022

Προβλέπονται λίγες νεφώσεις που γρήγορα στα βόρεια και βαθμιαία στην υπόλοιπη χώρα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά. Χιόνια θα πέσουν στα βόρεια ορεινά και από τη νύχτα και στα υπόλοιπα ηπειρωτικά ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Η ορατότητα στα δυτικά ηπειρωτικά θα είναι τις πρωινές ώρες τοπικά περιορισμένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια 5 με 6 μποφόρ, γρήγορα όμως στα βορειοανατολικά και σταδιακά στα υπόλοιπα ανατολικά θα στραφούν σε βορειοανατολικούς 4 με 6 και στο βόρειο
Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση στη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία και στο βόρειο Αιγαίο όπου δεν θα ξεπεράσει τους 10 με 12 βαθμούς Κελσίου. Στις υπόλοιπες περιοχές δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει τους 14 με 16 και στα νότια τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Τις πρωινές και βραδινές ώρες θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός στα βόρεια.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18-03-2022

Στη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα προβλέπονται λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά ηπειρωτικά και τη βόρεια Κρήτη. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά, σε ημιορεινές περιοχές στα κεντρικά και βόρεια καθώς και σε περιοχές της Μακεδονίας με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα πελάγη τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση σε όλη τη χώρα η οποία θα είναι ιδιαίτερα αισθητή στα βόρεια. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους παγετός.

ΣΑΒΒΑΤΟ 19-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στα ανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη όπου θα σημειωθούν βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά και βόρεια με χαμηλότερο υψόμετρο. Τα φαινόμενα θα είναι κατά κανόνα ασθενή.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7, στα πελάγη τοπικά 8 και στα νότια πιθανόν 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω πτώση και θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα με τη μέγιστη τιμή της στα κεντρικά και βόρεια να μην ξεπερνά τους 7 με 8 βαθμούς Κελσίου και στα υπόλοιπα τους 10 με 12 βαθμούς. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

ΚΥΡΙΑΚΗ 20-03-2022 ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ 21-03-2022

Τοπικές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα όπου θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή χιονόνερο, ενώ χιόνια θα πέσουν στα ορεινά και ημιορεινά καθώς και σε περιοχές στα κεντρικά με χαμηλότερο υψόμετρο.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά επίπεδα. Τις πρωινές και βραδινές ώρες στα ηπειρωτικά θα σημειωθεί παγετός, ο οποίος στα βόρεια θα είναι κατά τόπους ισχυρός.

Δείτε επίσης