Ελλάδα

Πάτρα: Νέα ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για τον ασφυκτικό θάνατο

Το ενδεχόμενο της εξωτερικής παρέμβασης είναι ανοιχτό και ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων με νέα ανάρτηση αναφέρετα

Πάτρα: Νέα ανάρτηση του Γρηγόρη Λέων για τον ασφυκτικό θάνατο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Όσο γιατροί και ιατροδικαστές έχουν σκύψει με ιδιαίτερη προσοχή πάνω από την υπόθεση των τριών θανάτων των αδερφών στην Πάτρα, το ενδεχόμενο της εξωτερικής παρέμβασης παραμένει ανοιχτό.

Την ώρα που η αστυνομία κάνει τη δουλειά της, με κλιμάκιο του ανθρωποκτονιών μάλιστα να βρίσκεται ήδη στην Πάτρα και να λαμβάνει καταθέσεις, οι ιατροδικαστές προσεγγίζουν το ιατρικό κομμάτι της υπόθεσης αναζητώντας και εκείνοι απαντήσεις.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λοιπόν, επανήλθε το πρωί της Τετάρτης με μια νέα ανάρτηση στο Facebook, προσπαθώντας να απαντήσει στο φλέγον ερώτημα που «ψιθυρίζεται» από πολλούς το τελευταίο διάστημα: Θα μπορούσε κάποιος να έχει προκαλέσει ασφυξία στα παιδιά, οδηγώντας στο θάνατό τους;

«Το να διαγνώσεις ασφυξία στα βρέφη και στα μικρά παιδιά είναι ιδιαίτερα δύσκολο επειδή (αυτός) ο βίαιος θάνατος στα παιδιά μπορεί να μην αφήσει σχεδόν καθόλου σημάδια» αναφέρει ο ιατροδικαστής στην ανάρτησή του.Διευκρινίζει μάλιστα ότι είναι «Τυχερός ο συνάδελφος σε αυτά τα περιστατικά αν βρει έστω μια μικρή «λύση βλεννογόνου» ή κάποιες μικροεκδορές. Οπότε πολύ βασικό το να στείλουμε ιστοτεμάχια στον Παθολογοανατόμο για εξέταση στο μικροσκόπιο».

Κλείνοντας ωστόσο, ο ιατροδικαστής αναφέρει με νόημα: «Αυτό που διαβάζω σε μια παθολογοανατομική έκθεση, στον εγκέφαλο, «αλλοιώσεις ως επί ανοξυγοναιμίας» νομίζω είναι κατανοητό ακόμα και χωρίς λεξικό

Δείτε επίσης