Ελλάδα

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Φωτογραφία ντοκουμέντο με μελανιές στο σώμα της Τζωρτζίνας

Φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου διακρίνονται μελανιές στο χέρι της μικρής Τζωρτζίνας

Ραγδαίες εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας: Φωτογραφία ντοκουμέντο με μελανιές στο σώμα της Τζωρτζίνας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τις τελευταίες ώρες βλέπουν το φως της δημοσιότητας καταγγελίες για μελανιές στο σώμα της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία «έφυγε» τον Ιανουάριο.

Υπενθυμίζεται πως η Τζωρτζίνα ήταν το μεγαλύτερο παιδί από τα τρία κορίτσια που πέθαναν.

Η εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» του Mega αποκαλύπτει μια φωτογραφία ντοκουμέντο, όπου διακρίνονται μελανιές στο χέρι της μικρής Τζωρτζίνας. Σημειώνεται πως για τις μελανιές η οικογένεια από την Πάτρα έχει υποστηρίξει ότι έγινε από το αναπηρικό καροτσάκι που χρησιμοποιούσε το παιδί.

Η φωτογραφία προέρχεται από κέντρο αποκατάστασης που επισκεπτόταν το κορίτσι μετά το πρώτο σοβαρό επεισόδιο. Μάλιστα, οι υπεύθυνοι μίλησαν με την οικογένεια και όταν πλέον άλλαξε η τοποθέτηση του χεριού πάνω στο αναπηρικό αμαξίδιο, τότε σταμάτησαν και οι μελανιές, ανέφερε η παρουσιάστρια της εκπομπής κατά την παρουσίαση της φωτογραφίας.

Στην εκπομπή βρέθηκε καλεσμένος και ο ιατροδικαστής, Γρηγόρης Λέων, ο οποίος ανέφερε πως «όταν έχουμε μία φωτογραφία λέμε ότι έχει μία σχετική αποδεικτική σημασία. Εάν δεν την αμφισβητήσει κανείς αυτή τη φωτογραφία πρέπει να την εξετάσει άμεσα».

«Έχουν βρεθεί ουσίες. Έχουμε ευρήματα»

Ο κ. Μπουζιάνης, ο ιατροδικαστής της μικρής Τζωρτζίνας, μίλησε στην εκπομπή λέγοντας πως: «Τις επόμενες μέρες κατά τις εκτιμήσεις μας θα έχουν ολοκληρωθεί στο 100% οι ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας. Έχουν βρεθεί ουσίες αλλά αυτό πρέπει ακόμα να διευκρινιστεί γιατί το παιδί έπαιρνε φάρμακα. Αυτή τη στιγμή γίνεται συσχέτισμός των ουσιών».

«Δεν έχουμε ακόμα ξεκάθαρη εικόνα για την αιτία θανάτου, τις επόμενες μέρες θα έχουμε. Έχουμε ευρήματα αλλά πρέπει να είμαστε 100% σίγουροι. Προς το παρόν δεν έχουμε ενδείξεις για ασφυκτικό θάνατο», πρόσθεσε.

Τι λέει ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων

«Θέλω να γίνει διακριτό ότι στην ιατροδικαστική πρακτική, ο κόσμος δεν γνωρίζει τη διαδικασία. Αρχικά, είναι πάντα ένας ιατροδικαστής του δημοσίου. Από εκεί και πέρα, οι γονείς μπορούν να έχουν τον δικό τους τεχνικό σύμβουλο που να είναι παρών στην νεκροτομή, και σε αυτή την περίπτωση της Τζωρτζίνας, δεν υπήρξε κανείς, και σε κανένα παιδί από όσο γνωρίζω. Σε όλες τις υποθέσεις καλούνται πολλοί συνάδελφοι οι οποίοι καλούμαστε να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα. Ο ιατροδικαστής του δημοσίου έχει εκείνη την ώρα το σώμα, τις ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις. Δεν έχει δικογραφίες ούτε ιατρικές εξετάσεις. Άρα, απευθύνεται σε έναν τεχνικό σύμβουλο που κάνει μια άλλη πτυχή της ιατροδικαστικής επιστήμης. Δεν κάνουμε νεκροτομές εμείς οι τεχνικοί σύμβουλοι, εμείς μελετάμε το σύνολο του φακέλου και να ερμηνεύσουμε τα ευρήματα» ανέφερε ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

«Στην πρώτη υπόθεση βγήκε ένα πόρισμα από τη συνάδελφο, μία αιτία θανάτου. Κανείς συνάδελφος δεν έχει αμφισβητήσει τα ευρήματα της εξέτασης – η ηπατική ανεπάρκεια είναι το εύρημα. Από εκεί και πέρα υπάρχει η δυνατότητα από πλευράς γονιών, να εκφράσουν μία αμφιβολία για την αιτία θανάτου είτε λένε ότι, όλο αυτό που μας έλεγαν οι γιατροί μέχρι το σημείο που κατέληξε το παιδί, δεν ταιριάζει με την ιατροδικαστική έκθεση. Οπότε εκεί ορθώς ο δικαστικός λειτουργός, ορίζει έναν ιδιώτη πραγματογνώμονα», τόνισε.

«Εάν κάποιος αμφισβητεί την εξέταση, τότε μπορούμε να κάνουμε επανεξέταση. Κάνουμε μήνες για να κάνουμε επανεξέταση των φακέλων. Τα παιδιά έχουν νοσηλευτεί για βαριές νόσους, δεν είναι μία απλή γρίπη. Για να αποκλείσει κανείς το χειρότερο πρέπει να κάνει πάρα πολλές εξετάσεις», συμπλήρωσε.

«Αιφνίδιους θανάτους έχουμε και στην Ελλάδα και σε παγκόσμιο επίπεδο, ωστόσο παρέμεναν αδιευκρίνιστοι. Σε μία οικογένεια να συμβεί είναι πιθανό. Ωστόσο, 3 θάνατοι παιδιών, θα πρέπει να υπάρξει γενετική ανωμαλία για να είναι αιτία θανάτου ο αιφνίδιος θάνατος», κατέληξε.

Ξάδερφος της Ρούλας σπάει τη σιωπή του

«Από τα παιδιά θυμάμαι πολλά πράγματα. Θυμάμαι ένα βίντεο που τράβηξα πριν πάει στο «Αγλαΐα Κυριακού» και ήταν ένα παιδάκι πολύ χαρούμενο. Όσον αφορά στην Ίριδα, ήταν ένα παιδάκι 6.5 μηνών. Ήδη είχαμε αρχίσει και προσπαθούσαμε να απαλύνουμε τον πόνο της Μαλένας, και ξαφνικά έφυγε και αυτό. Μετά από 20 ημέρες έγινε και το τραγικό συμβάν με τη Τζωρτζίνα και ολοκληρώθηκε η τραγωδία με τον θάνατό της» ανέφερε ο ξάδερφος της Ρούλας μιλώντας στην ίδια εκπομπή.

«Η Τζωρτζίνα έπαθε μία ανακοπή στο Καραμνδάνειο πιστεύω ότι ήταν αρκετό το χρονικό διάστημα πού έγινε η ανάνηψη, με αποτέλεσμα ο εγκέφαλος να μην οξυγονώνεται και να μείνει σε αυτή την κατάσταση που έμεινε μετά. Έχω την εντύπωση ότι εάν είχε διασωληνωθεί είχε δώσει δηλαδή η καρδιά της δείγματα λίγο νωρίτερα, στα 15-20 λεπτά, το παιδί ίσως να βρισκόταν στη ζωή. Μετά μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Ρίου, έμεινε εκεί ένα χρονικό διάστημα, μπόρεσε και κέρδισε τη ζωή της, πιστεύω γιατί ήταν πολύ δυνατή και φυσικά με τη βοήθεια των γιατρών», δήλωσε.

«Είχε μείνει τετραπληγική, και πιστεύω ήταν δύσκολο να μείνει στη ζωή, αν και κλινικά φαινόταν ότι ήταν πολύ καλά, ο γιατρός μας είπε μετά τη μαγνητική ότι ο εγκέφαλός της ήταν κατεστραμμένος», πρόσθεσε.

Σχετικά με τα σημάδια στο στόμα της Ίριδας, ο ξάδερφος της μητέρας πρόσθεσε πως, «πιστεύω ότι ήταν κάποιο σημάδι από πρόβλημα στο δέρμα της, από τα σάλια ή κάτι τέτοιο». «Αυτό που μου έκανε εντύπωση, ήταν με το πανάκι της Ίριδας. Το πανάκι αυτό παραδόθηκε από την ίδια τη μητέρα στις Αρχές. Εάν είχε συμβεί κάτι, δεν θα παρέδιδε κάτι από αυτά που βρήκαν μέσα στο δωμάτιο» ανέφερε.

«Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι από την πλευρά των γονιών. Θέλανε όπως και θέλουμε όλοι μας να διαλευκανθεί η υπόθεση, γιατί κάνει κακό και στη Ρούλα και στη Δήμητρα και σε όσους είμαστε γύρω. Δεν φοβάμαι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζω και τα παιδιά από τότε που γεννήθηκαν και τη Ρούλα και τη Δήμητρα Πισπιρίγκου. Είμαι σίγουρος ότι δεν υπάρχει κάτι ανησυχητικό για εμάς. Δεν μπορώ να ξέρω εάν ο θάνατος τους είναι ασφυκτικός ή όχι, δεν είμαι ιατροδικαστής. Το μόνο που γνωρίζω είναι ότι η ιατροδικαστική εξέταση της Ίριδας λέει απουσία φλεβοκόμβου, η οποία δεν ξέρω εάν μπορεί να επιφέρει κάποιο πνευμονικό οίδημα, δε γνωρίζω αλλά νομίζω ότι ήταν αυτή η αιτία» δήλωσε.

Σχετικά με την στοχοποίηση της Ρούλας Πισπιρίγκου, ο ξάδερφός της ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μία μάνα πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά της. Η Ρούλα ήταν και με το παραπάνω και στα 3 παιδιά. Έκανε, πιστεύω ότι καλύτερο μπορούσε. Εάν κάποιος ήθελε να κάνει κάτι, γιατί να περάσει τόσο χρονικό διάστημα και να ταλαιπωρεί ένα παιδί για να κάνει κάτι τέτοιο; Πέφτω και στο γκρεμό για τη Ρούλα ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Η Ρούλα ήταν πολύ προστατευτική μάνα, πολύ καθαρή, απ΄το πρωί μέχρι το βράδυ ήταν δίπλα τους. Με έχει ενοχλήσει η εμμονή κάποιων ανθρώπων στα ΜΜΕ», τόνισε.

Δείτε επίσης