Ελλάδα

Τραγωδία στα Γρεβενά: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι - Μια «άμορφη μάζα από μπάζα» το εργοστάσιο

Επιβεβαιώθηκε το χειρότερο σενάριο - Οι 3 εργαζόμενοι του εργοστασίου βρέθηκαν νεκροί

Τραγωδία στα Γρεβενά: Νεκροί οι τρεις αγνοούμενοι - Μια «άμορφη μάζα από μπάζα» το εργοστάσιο
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τo χειρότερo σενάριo σχετικά με την τύχη των τριών εργαζόμενων, οι οποίοι αναζητούνταν μετά την έκρηξη στο εργοστάσιο των Γρεβενών, επιβεβαιώθηκε.

Οι τρεις αγνοούμενοι εντοπίστηκαν νεκροί. Οι δύο από τρεις εργαζομένους ήταν από το χωριό Δήμητρα και την πόλη των Γρεβενών, ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Ο φύλακας του εργοστασίου που μόλις είχε αλλάξει την βάρδια του και έφευγε για το σπίτι του, είναι τραυματισμένος και μεταφέρθηκε σε κατάσταση σοκ στο νοσοκομείο Γρεβενών.

Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Σύμφωνα με την διοικήτρια του νοσοκομείου Γρεβενών Ευτυχία Καπάτου που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κατάσταση υγείας του φύλακα δεν εμπνέει ανησυχία ενώ του έχουν παρασχεθεί οι πρώτες βοήθειες.

Στο σημείο της έκρηξης βρίσκονται οχήματα της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας αλλά και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ. Για λόγους ασφαλείας η πρόσβαση στον χώρο έχει αποκλειστεί.

Ο κ.Δημήτρης Παλέγκας κάτοικος της Ιτέας Γρεβενών ανάφερε στην ίδια πηγή, ότι «η έκρηξη ήταν τόσο ισχυρή και νοιώσαμε την γη και τα σπίτια μας να ταρακουνιούνται όπως στον σεισμό του 1995…».

Μίλησε για ένα τεράστιο σύννεφο καπνού που υψώθηκε εκατοντάδες μέτρα πάνω από το έδαφος κι ότι τα γύρω χωράφια σε απόσταση εκατοντάδων μέτρων από την περίφραξη του εργοστασίου έχουν γεμίσει με κομμάτια από μπετόν και σίδερα που προέρχονται τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου.

Άμορφη μάζα

Ο δήμαρχος Γρεβενών κ Γιώργος Δασταμάνης δήλωσε ότι η έκρηξη ακούστηκε και μέσα στην πόλη ενώ ο ήχος της έφτασε έως τον Δήμο Δεσκάτης Γρεβενών και στην Αιανή Κοζάνης. Ορισμένες εγκαταστάσεις του εργοστασίου που παρήγαγε εκρηκτικές ύλες για λόγους ασφαλείας είναι κάτω από το έδαφος ενώ σύμφωνα με τον αξιωματικό της πυροσβεστικής που βρίσκεται στο σημείο «το εργοστάσιο έχει μετατραπεί σε μια άμορφη μάζα από μπάζα και σίδερα».

Οι δύο από τρεις εργαζομένους που αγνοούνται είναι από το χωριό Δημητρα και την πόλη των Γρεβενών ενώ ο τρίτος από χωριό της Κοζάνης.

Πηγή: Με πληροφορίες από το ΑΠΕ ΜΠΕ 

Δείτε επίσης