Ελλάδα

Πάτρα: Εβδομάδα εξελίξεων...

Στο δρόμο της... εξιχνίασης η υπόθεση των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, που έχει συγκλονίσει τη χώρα

Πάτρα: Εβδομάδα εξελίξεων...
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Προς την εξιχνίαση της φαίνεται πως οδηγείται η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας, με πληροφορίες να αναφέρουν πως εντός της εβδομάδας έρχονται ακόμα και συλλήψεις.

Τα πάντα θα εξαρτηθούν από τα αποτελέσματα των πολυαναμενόμενων ιατροδικαστικών ερευνών κυρίως στην περίπτωση της Τζωρτζίνας, ως τότε οι έρευνες εστιάζονται μεταξύ άλλων στις καταθέσεις των γιατρών και νοσηλευτών που ασχολήθηκαν με τα παιδιά.

Η εικόνα που έχουν καταφέρει να σχηματίσουν οι αστυνομικοί οφείλεται κατά ένα μέρος στην ολοκλήρωση ενός σημαντικού σκέλους των τοξικολογικών εξετάσεων της εννιάχρονης Τζωρτζίνας που απεβίωσε από αδιευκρίνιστα αίτια στις 29 Ιανουαρίου 2022.
Θα διερευνηθεί από τους ειδικούς η ύπαρξη ουσιών όπως τα παράγωγα του καλίου, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό αλλά μπορούν να επιφέρουν το θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια όπως η καρδιακή ανεπάρκεια. Στη συνέχεια θα ακολουθήσει το τελικό στάδιο των ερευνών το οποίο αφορά στις κλήσεις για κατάθεση από όλα τα πρόσωπα που έχουν σχέση με την υπόθεση μαζί και με τους γονείς των τριών κοριτσιών. Σύμφωνα με νομικούς κύκλους ο αρμόδιος εισαγγελέας μπορεί να ασκήσει δίωξη ακόμη και με το πόρισμα του ιατροδικαστή εφόσον αποδειχθεί πως ο θάνατος ήταν ασφυκτικός και βίαιος σε συνδυασμό με τις μαρτυρικές καταθέσεις που δείχνουν ότι κάποιος είναι ύποπτος, να έχει διαπράξει ένα έγκλημα.


Πριν από ένα χρόνο πέθανε το τρίτο και μικρότερο κοριτσάκι της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, η μόλις επτά μηνών Ίριδα. Η αδερφή της μητέρας των τριών κοριτσιών, Δήμητρα Πισπιρίγκου έκανε μια σχετική ανάρτηση στο Facebook, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για όσα ακούγονται.

«Ένας χρόνος κοπέλα μου όμορφη που μας άφησες κι εσύ.
Τον τελευταίο καιρό ακούμε ότι σε σκοτώσαμε, ότι δεν σε αγαπούσαμε ότι, ότι, ότι.
Τουλάχιστον καρδιά μου εσύ μίλα από εκεί που είσαι και πες ποιοι ήταν αυτοί που σε φρόντιζαν και σε λάτρευαν στο σύντομο ταξίδι της ζωής σου.
Η νονόκα σου ξέρει ότι εσύ και οι άλλες δυο μεγάλες μου αγάπες θα δείξετε τι σας πήρε από κοντά μας.
Κοριτσάρες μου μιλήστε, εσείς ξέρετε.
Και ξέρω ότι μας αγαπάτε και μας προστατεύετε από εκεί ψηλά» έγραφε η ανάρτησή της.

Η αντίδραση της Ρούλας Πισπιρίγκου στο άκουσμα του εξιτηρίου της Τζωρτζίνας

Η περιπέτεια της υγείας της μικρής Τζωρτζίνας ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2021, όταν η μικρή μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Καραμανδάνειο» της Πάτρας, με τη μητέρα της Ρούλα Πισπιρίγκου να ενημερώνει το νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό ότι το κορίτσι πάθαινε σπασμούς.

Υπεβλήθη σε μια σειρά από νευρολογικές εξετάσεις, δίχως πάντως οι γιατροί να εντοπίσουν το παραμικρό πρόβλημα, ενώ σε όλο το διάστημα της νοσηλείας της η μικρή Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κανένα ανησυχητικό επεισόδιο.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η «Καθημερινή», έπειτα από πέντε ημέρες νοσηλείας οι θεράποντες ιατροί ενημέρωσαν τη μητέρα της Τζωρτζίνας ότι η 9χρονη θα έπαιρνε εξιτήριο, ωστόσο εκείνη αντέδρασε έντονα ζητώντας ουσιαστικά την παράταση της νοσηλείας της.

Τελικά, το κορίτσι λόγω και κάποιων ενοχλήσεων στην κοιλιά παρέμεινε στο Καραμανδάνειο, με τους γιατρούς να τοποθετούν προληπτικά monitor για να παρακολουθούν τη λειτουργία της καρδιάς της, ενώ της χορήγησαν και οξυγόνο.

«Δεν πειράζει, θα κάνουμε άλλο...»

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει η μαρτυρία γιατρών, οι οποίοι αναφέρουν πως μετά την είδηση του θανάτου της μικρής Ίριδας, τον Μάρτιο του 2021 στο Καραμανδάνειο, η μητέρα είπε στον πατέρα να μην στεναχωριέται, καθώς θα κάνουν άλλο παιδί. Σημειώνεται, πως σύμφωνα πάντα με τις δικές τους μαρτυρίες, εκείνη την περίοδο ήταν χωρισμένοι.

Μπαλάσκας: «Μέχρι το τέλος της εβδομάδας έρχεται διαλεύκανση»

«Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει διελευκανθεί» η υπόθεση με τον θάνατο των τριών παιδιών στην Πάτρα, είπε σήμερα ο συνδικαλιστής της ΕΛ.ΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας. «Η αστυνομία κάνει υπεύθυνη δουλειά, έχουμε φτάσει σε συμπέρασμα, χωρίς να τρέχουμε. Μαζεύουμε τα στοιχεία και τα τεκμηριώνουμε. Ας έχουμε λίγη υπομονή, έως το τέλος της βδομάδας θα υπάρξουν τα πρώτα απτά αποτελέσματα» ανέφερε ο κ. Μπαλάσκας μιλώντας στο MEGA.

Δείτε επίσης