Ελλάδα

25η Μαρτίου: Οδηγίες Βορίδη για τις ελληνικές σημαίες - «Αντικαταστήστε τις φθαρμένες»

Οι επισημάνσεις Βορίδη για τον σωστό σημαιοστολισμό

25η Μαρτίου: Οδηγίες Βορίδη για τις ελληνικές σημαίες - «Αντικαταστήστε τις φθαρμένες»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σε επισημάνσεις προχώρησε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης αναφορικά με τον ορθό σημαιοστολισμό δημοσίων και δημοτικών κτιρίων ενόψει της 25ης Μαρτίου.

Αναλυτικότερα, την ανάγκη να τηρηθούν στο ακέραιο οι υποχρεώσεις που αφορούν την κατάσταση της αναρτώμενης εθνικής σημαίας τόσο στα δημόσια και δημοτικά κτίρια όσο και στις ιδιωτικές επιχειρήσεις και οικίες επισημαίνει ο υπουργός Εσωτερικών, με οδηγία που απέστειλε προς όλους τους δημόσιους και δημοτικούς φορείς με αφορμή τον επικείμενο εορτασμό της Εθνικής Επετείου.

Στο πλαίσιο αυτό υπενθυμίζονται τα όσα απορρέουν από τις διατάξεις του νόμου 851/1978 και σύμφωνα με τον οποίο προβλέπεται ότι:

- Οι αναρτώμενες σημαίες θα πρέπει να είναι κατασκευασμένες με κατάλληλο ύφασμα ανεξίτηλου χρώματος και να διατηρούνται σε καλή κατάσταση.

- Για σημαίες που έχουν φθαρεί, αποχρωματιστεί ή κατασκευαστεί με λάθος αποτύπωση επιβάλλεται η αντικατάστασή τους και σαφώς δεν επιτρέπεται η ανάρτηση τους.

- Η αναρτώμενη σημαία θα πρέπει να αντικαθίσταται σε τακτικά χρονικά διαστήματα ώστε να αποτρέπεται η οποιαδήποτε φθορά που μπορεί να υποστεί.

- Οι σημαίες που αντικαθίστανται δεν απορρίπτονται στα άχρηστα αλλά καταστρέφονται με κάθε δέοντα τρόπο

Δείτε επίσης