Ελλάδα

Πάτρα: «Το Ανθρωποκτονιών έχει τον τρόπο να αποδείξει ότι το άτομο που εξετάζεται έχει κάνει μία παράνομη πράξη»

Πάτρα: «Το Ανθρωποκτονιών έχει τον τρόπο να αποδείξει ότι το άτομο που εξετάζεται έχει κάνει μία παράνομη πράξη»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών φρουρών, Στράτος Μαυροειδάκος, μίλησε στο «Πάμε Δανάη» για τις εξελίξεις στην υπόθεση των τριών παιδιών στην Πάτρα.
Ο κ. Μαυροειδάκος μίλησε για την πολύκροτη υπόθεση του θανάτου των τριών κοριτσιών από την Πάτρα, που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο.

«Μετά την εισαγγελική εντολή που υπάρχει για την προκαταρκτική εξέταση, ανέλαβε η ασφάλεια της Πάτρας και κατ’ επέκταση, συγκεκριμένη ομάδα του τμήματος Ανθρωποκτονιών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής», ανέφερε αρχικά.

«Σε ό,τι αφορά στη συγκεκριμένη περίπτωση, πρέπει να γίνει παράλληλα και μια ιατροδικαστική έρευνα. Υπάρχει μια άτυπη ομάδα με επικεφαλής άξιους ιατροδικαστές που θα παραδώσουν τα πορίσματά τους στο άμεσο χρονικό διάστημα. Θα είναι τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιστολογικών εξετάσεων του τελευταίου παιδιού, αλλά και όλα τα πορίσματα από τους αιφνίδιους θανάτους των δυο άλλων παιδιών» , πρόσθεσε ο κ. Μαυροειδάκος.

«Όταν αναλαμβάνει το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής άμεσα θα διαλευκάνει την υπόθεση. Οι έμπειροι αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών έχουν τον τρόπο και τη μεθοδολογία να καταλάβουν, αλλά και να αποδείξουν ότι το άτομο που εξετάζεται έχει κάνει μια παράνομη πράξη. Μπορεί και να σκιαγραφήσουν ακόμη χαρακτήρες, το προφίλ του κάθε υπόπτου», δήλωσε και συνέχισε λέγοντας πως,

«Στην συγκεκριμένη περίπτωση δεν έχει κληθεί κάποιος ύποπτος να καταθέσει. Οι γονείς έχουν ήδη καταθέσει παλιότερα, τυπικά για τους αιφνίδιους θανάτους των παιδιών τους. Στα πλαίσιο της έρευνας που έχει διατάξει η Εισαγγελία της Πάτρας στο εάν υπάρχει εγκληματική ενέργεια, κάποια στιγμή θα κληθούν και οι γονείς να καταθέσουν», υπογράμμισε.

Ο κ. Μαυροειδάκος, έπειτα από τις παραπάνω δηλώσεις του, πρόσθεσε ότι «σε περίπτωση που κάποιο ανθρώπινο χέρι έχει αφαιρέσει τη ζωή των τριών παιδιών, θα οδηγηθεί σιδηροδέσμιος στην Ελληνική Δικαιοσύνη».

Τέλος, ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών φρουρών επεσήμανε πως στην αστυνομία και ειδικότερα στην Ελλάδα δεν υπάρχει το «τέλειο έγκλημα».

Πηγή: Mega

Δείτε επίσης