Ελλάδα

Νέα αποκάλυψη για το θρίλερ της Πάτρας: Τι δείχνει η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας

Η μικρή Τζωρτζίνα «μιλώντας από τον τάφο της», αναμένεται να ρίξει φως στην απώλεια και των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και Μαλένας

Νέα αποκάλυψη για το θρίλερ της Πάτρας: Τι δείχνει η ιστολογική εξέταση της Τζωρτζίνας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Αντίστροφα έχει αρχίσει να μετρά ο χρόνος για μία από τις πιο συγκλονιστικές υποθέσεις της χώρας, της Πάτρας, με τα τρία αγγελούδια της οικογένειας Δασκαλάκη να «σβήνουν» μέσα σε λιγότερο από τρία χρόνια.

Το θρίλερ δείχνει να φτάνει στο τέλος του, με τις Αρχές να έχουν σχεδόν ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τους μυστήριους θανάτους και πλέον να περιμένουν να επιβεβαιωθούν από τα ευρήματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία «μιλώντας από τον τάφο της», θα ρίξει φως στην απώλεια και των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και Μαλένας.

Η αγενεσία φλεβοκόμβου, η οποία αποδόθηκε αρχικά ως αιτία θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς και η ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας, φαίνεται πως δεν έπεισαν τους έμπειρους ιατροδικαστές πως αποτέλεσαν τις αιτίες θανάτου των παιδιών.

Ενδεικτικό στοιχείο της σοβαρότητας της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός πως περισσότεροι από 70 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύθηκε η Τζωρτζίνα, έχουν κληθεί ή έχουν καταθέσει ήδη.

Από αυτούς, περισσότεροι από 10 γιατροί και νοσηλευτές κατέθεσαν πως υπήρξε φανερά καθυστερημένη ενημέρωση από την μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, για τις κρίσεις και τα μοιραία συμβάντα, τα οποία αρχικά προκάλεσαν εγκεφαλική παράλυση και στη συνέχεια θάνατο, στο υγιέστατο – μέχρι πρότινος – κορίτσι.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η μητέρα ζητούσε νοσηλεία της Τζωρζτίνας σε μονόκλινο δωμάτιο σε κάθε νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ως η ίδια βρισκόταν σε ενδιαφέρουσα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις περιγραφές που έχει δώσει σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις της.

Μάλιστα, σε κάθε νοσοκομείο ρωτούσε, αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο, όπου θα νοσηλευόταν το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αναφέρει πως η ανησυχία της για τις κάμερες αφορούσε την ασφάλεια των προσωπικών της αντικειμένων, ωστόσο, πρόκειται για ένα στοιχείο που γεννά ερωτηματικά στις Αρχές.

«Δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα, είναι καταιγιστικές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega, Livenews, τα δεδομένα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα και δίνουν νέα κατεύθυνση στην έρευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή, δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου αλλά ούτε καρδιολογικό πρόβλημα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και στον πνεύμονα.

Ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο παιδί και οι οποίες ουσίες όμως (αυτές που χορηγούσαν κανονικά οι γιατροί) δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο ακαριαίο θάνατο στο κορίτσι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, μπορεί να λύσει το μυστήριο και για τα τρία παιδιά.

Δείτε επίσης