Ελλάδα

Πάτρα: Νέα τροπή στο θρίλερ - Το Ανθρωποκτονιών στο «Αγλαϊα Κυριακού»

Καταιγιστικές οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας - Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από τους γιατρούς της Τζωρτζίνας και της Μαλένας - Που στρέφονται οι έρευνες του Ανθρωποκτονιών για τη λύση του μυστηρίου

Πάτρα: Νέα τροπή στο θρίλερ - Το Ανθρωποκτονιών στο «Αγλαϊα Κυριακού»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ήταν Απρίλιος του 2019, όταν η μικρή Μαλένα Δασκαλάκη έχασε τη ζωή της στο ογκολογικό τμήμα «Ελπίδα» του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαϊα Κυριακού». Δύο χρόνια αργότερα, στο ίδιο νοσοκομείο έφευγε και η Τζωρτζίνα Δασκαλάκη, από λόγους που δεν έχουν ακόμα διερευνηθεί.

Την ώρα που από την ιατροδικαστική διερεύνηση του θανάτου της Τζωρτζίνας, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη, δεν έχουν προκύψει ακόμα τα σαφή αίτια του θανάτου της και το πόρισμα της επιτροπής Καρακούκη που επανεξετάζει τα δεδομένα για τον θάνατο της Μαλένας δεν έχει ακόμα παραδοθεί, το Τμήμα Ανθρωποκτονιών συνεχίζει τη δική του έρευνα στην Πάτρα και την Αθήνα, προσπαθώντας να συμπληρώσει τα κομμάτια του μυστηριώδους παζλ.
Οι αστυνομικοί πήραν καταθέσεις από το προσωπικό.

Λύνεται το μυστήριο

Το θρίλερ δείχνει να φτάνει στο τέλος του, με τις Αρχές να έχουν σχεδόν ανακαλύψει τι κρύβεται πίσω από τους μυστήριους θανάτους και πλέον να περιμένουν να επιβεβαιωθούν από τα ευρήματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, η οποία «μιλώντας από τον τάφο της», θα ρίξει φως στην απώλεια και των άλλων δύο παιδιών, της Ίριδας και Μαλένας.

Η αγενεσία φλεβοκόμβου, η οποία αποδόθηκε αρχικά ως αιτία θανάτου της μόλις 6 μηνών Ίριδας, καθώς και η ηπατική ανεπάρκεια της Μαλένας, φαίνεται πως δεν έπεισαν τους έμπειρους ιατροδικαστές πως αποτέλεσαν τις αιτίες θανάτου των παιδιών.

Ενδεικτικό στοιχείο της σοβαρότητας της υπόθεσης αποτελεί το γεγονός πως περισσότεροι από 70 γιατροί, νοσηλευτές και ιατροδικαστές από τα τέσσερα νοσοκομεία στα οποία νοσηλεύθηκε η Τζωρτζίνα, έχουν κληθεί ή έχουν καταθέσει ήδη.

Από αυτούς, περισσότεροι από 10 γιατροί και νοσηλευτές κατέθεσαν πως υπήρξε φανερά καθυστερημένη ενημέρωση από την μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, για τις κρίσεις και τα μοιραία συμβάντα, τα οποία αρχικά προκάλεσαν εγκεφαλική παράλυση και στη συνέχεια θάνατο, στο υγιέστατο – μέχρι πρότινος – κορίτσι.

Στο μεταξύ, αίσθηση προκαλεί το γεγονός πως η μητέρα ζητούσε νοσηλεία της Τζωρζτίνας σε μονόκλινο δωμάτιο σε κάθε νοσοκομείο, ισχυριζόμενη ως η ίδια βρισκόταν σε ενδιαφέρουσα, γεγονός που επιβεβαιώνεται από τις περιγραφές που έχει δώσει σε τηλεοπτικές συνεντεύξεις της.

Μάλιστα, σε κάθε νοσοκομείο ρωτούσε, αν υπήρχαν κάμερες στο δωμάτιο, όπου θα νοσηλευόταν το παιδί. Η Ρούλα Πισπιρίγκου έχει αναφέρει πως η ανησυχία της για τις κάμερες αφορούσε την ασφάλεια των προσωπικών της αντικειμένων, ωστόσο, πρόκειται για ένα στοιχείο που γεννά ερωτηματικά στις Αρχές.

«Δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου»

Οι εξελίξεις στην υπόθεση που έχει συγκλονίσει τη χώρα, είναι καταιγιστικές.

Όπως αναφέρει το ρεπορτάζ της εκπομπής του Mega, Livenews, τα δεδομένα από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις της μικρής Τζωρτζίνας, οδηγούν σε σημαντικά συμπεράσματα και δίνουν νέα κατεύθυνση στην έρευνα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τα στοιχεία που αποκάλυψε η εκπομπή, δεν βρέθηκαν δείγματα ασφυκτικού θανάτου αλλά ούτε καρδιολογικό πρόβλημα. Το ενδιαφέρον στρέφεται στις ουσίες που είχε λάβει το παιδί και προκάλεσαν βλάβες στο ήπαρ και στον πνεύμονα.

Ζητείται να υπάρξει σύγκριση με τις ουσίες που χορηγούνταν κανονικά στο παιδί και οι οποίες ουσίες όμως (αυτές που χορηγούσαν κανονικά οι γιατροί) δεν θα μπορούσαν να προκαλέσουν τέτοιο ακαριαίο θάνατο στο κορίτσι.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα είπε στην εκπομπή ο ιατροδικαστής, Παντελής Αλεξάνδρου, η αιτία θανάτου της Τζωρτζίνας, μπορεί να λύσει το μυστήριο και για τα τρία παιδιά.

Δείτε επίσης