Ελλάδα

Πάτρα: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για το θρίλερ με τα τρία νεκρά «αγγελούδια»

Εν αναμονή των τοξικολογικών εξετάσεων της Τζωρτζίνας που αναμένεται να ρίξουν «φως» στο θρίλερ - Νέες αποκαλύψεις «βόμβα» για τη μητέρα και τη σχέση των γονιών - Ποια τοξική ουσία αναζητούν οι Αρχές

Πάτρα: Έφτασε η ώρα της αλήθειας για το θρίλερ με τα τρία νεκρά «αγγελούδια»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η ώρα της αλήθειας για τους μυστήριους, αιφνίδιους θανάτους των τριών νεκρών κοριτσιών στην Πάτρα, όπως όλα δείχνουν, πλησιάζει, με τα βλέμματα να στρέφονται στα ευρήματα των τοξικολογικών εξετάσεων της μικρής Τζωρτζίνας, που αναμένεται να ανακοινωθούν εντός των επόμενων ημερών.

Με τις ιστολογικές να μην δείχνουν ασφυκτικό θάνατο, οι έρευνες των Αρχών επικεντρώνονται στην ύπαρξη τοξικής ουσίας που προκαλεί προβλήματα σε ήπαρ και πνεύμονα, δίνοντας τις απαντήσεις.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, οι ιατροδικαστές ερευνούν πλέον το ενδεχόμενο ο θάνατος τουλάχιστον δύο εκ των άτυχων κοριτσιών να οφείλεται στην λήψη μιας άγνωστης τοξικής ουσίας, που προκάλεσε τον σχεδόν ακαριαίο θάνατό τους, με δεδομένο ότι τα δύο κορίτσια που πέθαναν αιφνιδίως σε δύο νοσοκομεία, δεν λάμβαναν την ίδια φαρμακευτική αγωγή, αφού έπασχαν από διαφορετικά νοσήματα.

Από την πλευρά του, ο ταξίαρχος εν αποστρατεία, Θανάσης Κατερινόπουλος σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι το Τμήμα Ανθρωποκτονιών δεν έχει ολοκληρώσει ακόμα τον κύκλο των καταθέσεων. «Η υπόθεση είναι ήδη δεμένη. Πολύ σύντομα θα έχουμε μάλλον τους δράστες και όχι τον δράστη αυτού του στυγερού εγκλήματος. Εκτιμώ ότι δε θα έχουμε δράστη, αλλά δράστες. Δεν περιμένω να δουν το φως της δημοσιότητας οι τοξικολογικές εξετάσεις του παιδιού πριν φτάσουν στον Εισαγγελέα. Είναι καθαρά διαδικαστικό πλέον το θέμα και μέσα στην επόμενη εβδομάδα θα έχουμε απαντήσεις. Οι δράστες και στους τρεις θανάτους είναι ίδιοι, δεν μπορεί να είναι άλλοι. Σέβομαι τον πόνο αυτών των γονιών, αλλά πρέπει να περιμένουν. Σήμερα είμαι 100% σίγουρος ότι πρόκειται για εγκληματική ενέργεια» είπε ο κ. Κατερινόπουλος.

«Είμαστε στην τελική ευθεία»

«Είμαστε στην τελική ευθεία για την υπόθεση», δήλωσε στο μεταξύ, ο κ. Λέων, ο οποίος μιλώντας στο MEGA, σχετικά με την ιατροδικαστική έκθεση που έδειχνε ως αιτία θανάτου της Μαλένας την ηπατική ανεπάρκεια, υπογράμμισε: «Από την αρχή η αιτία θανάτου ήταν μια επιστημονική κρίση που προφανώς δεν ήταν ορθή. Το ευτύχημα ήταν ότι έχουν καταγραφεί τα δεδομένα σωστά. Στα δείγματα που εστάλησαν για ιστολογική εξέταση δεν υπάρχει αμφισβήτηση επί αυτών».

Ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας

«Ήμουν από τους πρώτους που είπαν ότι έχουμε πρόβλημα με την ιατροδικαστική έκθεση», είπε επίσης ο κ. Λέων.

Όπως σημειώνει ο έμπειρος ιατροδικαστής, η αιτία θανάτου που δείχνει την ηπατική ανεπάρκεια, «πρέπει να αναθεωρηθεί και να ερμηνευτεί με τον σωστό τρόπο».

«Εγκληματική ενέργεια με παθολογικά αίτια δεν μπορεί να υπάρχει. Εκτιμώ ότι το μείζον είναι να βρεθεί λύση για τους τρεις θανάτους, να δοθούν αξιόπιστες απαντήσεις που δεν επιδέχονται καμία αμφισβήτηση».

Διαβάστε επίσης: Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Οι δύο επιστημονικές έρευνες και η εξίσωση που θα οδηγήσει σε διώξεις
Πέρα από την υπόθεση της Μαλένας, ζήτημα υπάρχει, σύμφωνα με τον κ. Λέων, και με την έκθεση της Ίριδας και την αγενεσία φλεβοκόμβου που αναφέρεται.

Καρδιοχειρουργός μιλώντας στο «Χαμογέλα και Πάλι!» σημειώνει: «Το να έχει κάποιος αγενεσία του φλεβόκομβου και να είναι καλά μέχρι τους 6 – 7 μήνες και ξαφνικά να πεθαίνει από αυτό, δεν ταιριάζει. Το θέμα της αγενεσίας είναι μπερδεμένο. Υπάρχει ενδεχόμενο λάθους στη νεκροψία – νεκροτομή. Δεν ταιριάζει με την κλινική εικόνα. Ένα υγιέστατο άτομο δεν μπορεί να πεθάνει ξαφνικά από αγενεσία. Νομίζω ότι κάτι άλλο έχει συμβεί αλλά δεν μπορώ να πω λεπτομέρειες γι’ αυτό».

Ανοίγουν στόματα για το τρίτο πρόσωπο

Την ίδια στιγμή, οι αποκαλύψεις για τη μητέρα και τη σχέση του ζευγαριού παίρνουν τη μορφή «χιονοστιβάδας». Στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» την Παρασκευή μάρτυρας έδωσε σημαντικές πληροφορίες για τον γάμο τους.

«Ο Μάνος συνέχεια έλεγε ότι πάει κάποιο δρομολόγιο, αλλά ερχόταν στην Αθήνα να δει τη νεαρή φίλη του. Έκαναν σχέδια να μείνουν μαζί. Η γυναίκα του κάποια στιγμή το κατάλαβε ότι είχε άλλη, γιατί την έψαχνε με μανία στο Facebook και προσπαθούσε να την κάνει φίλη. Εκείνος αποφάσισε να της το πει, ότι θα χωρίσουν όταν είχε γεννηθεί η Ίρις. Ότι θα φύγει από το σπίτι και θα μείνει αλλού κι εκείνη συμφώνησε. Την επόμενη ημέρα ή λίγες ημέρες μετά τον πήρε τηλέφωνο και του είπε να γυρίσει σπίτι γιατί το μωρό πέθανε… Έτσι, εκείνος επέστρεψε στη γυναίκα του. Ακύρωσαν τα σχέδιά τους να μείνουν μαζί ο Μάνος με τη φίλη του., είπε ο μάρτυρας,

«Σύμφωνα με τη νεαρή φίλη του, ο Μάνος έλεγε ότι φοβόταν να φύγει γιατί η γυναίκα του είχε κάποιες ασταθείς συμπεριφορές και ξεσπάσματα και της είχε πει ότι ανησυχούσε γιατί την είχε δει να πετάει με δύναμη το μωρό στην κούνια επειδή είχε θυμώσει. Τον απειλούσε ότι θα τον καταστρέψει. Μετά μάθαμε ότι πέθανε και το άλλο παιδί…», συμπλήρωσε.

Το ανώνυμο τηλεφώνημα

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της εκπομπής, ένα ανώνυμο τηλεφώνημα «γέννησε» εύλογα ερωτήματα.

«Μην ψάχνετε τίποτα, δεν θα βρεθεί τίποτα», ακούστηκε να λέει μια φωνή στην άλλη γραμμή του τηλεφώνου.

Η αμηχανία της μητέρας

Η Αγγελική Νικολούλη έφερε στο φως την τελευταία αποκαλυπτική συνομιλία που είχε με τη μητέρα των τριών παιδιών, η οποία ήταν ιδιαίτερα αμήχανη.

«Έχεις κάνει κι ένα τρέιλερ «φωτιά», έτσι; Ποιος μαρτυράει πάλι; Μακάρι να έχει καταθέσει για να δούμε και ποιος είναι αυτός που μιλάει για εμάς. Δεν έχω κάποια ενημέρωση, ούτε με έχουν καλέσει για κατάθεση, θα έρθει όπου να ‘ναι η ώρα. Μακάρι να τελειώσει όλη αυτή η υπόθεση γιατί έχουμε γίνει παρατράγουδα», είπε χαρακτηριστικά.

Η μητέρα απέφυγε να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για την σοκαριστική υπόθεση στη Γερμανία με τα νεκρά τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας, που παρουσιάζει τρομερές ομοιότητες με αυτή της Πάτρας. «Εε καλά, πάνε να τα συνδυάσουν όλα τώρα…», ήταν η απάντησή της.

Τα έβαζε με τους γιατρούς

Η Άννα Μαστοράκου, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου, μιλώντας στην Αγγελική Νικολούλη, αναφέρθηκε στην επικοινωνία που είχε η ίδια με τη μητέρα, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της.

«Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια από το ιατρικό δυναμικό της πόλης να «θωρακίσουν» την Τζωρτζίνα. Οι γιατροί φέρθηκαν πολύ ανθρώπινα και προσπάθησαν πραγματικά να αγκαλιάσουν την οικογένεια και να διερευνηθούν τα αίτια των σπασμών που ανέφερε η μητέρα. Έχουν ήδη παραδοθεί τα ιστορικά των παιδιών στις αστυνομικές Αρχές.... Με κάλεσε η μητέρα φανερά ενοχλημένη για την αναφορά μου στα περιστατικά, γιατί κατά την άποψή της δεν είχα σχέση και γνώση με αυτά. Μου είπε πως η εμπλοκή μου ήταν άστοχη. Της εξήγησα πως είναι θεσμικός ο δικός μου ρόλος για να μην κλονιστεί η εμπιστοσύνη των πολιτών τόσο ως προς τους γιατρούς, όσο και ως προς τα νοσοκομεία. Μου ζήτησε να επανορθώσω για δύο θέματα. Ένα από αυτά ήταν να πω ότι εκκρεμεί μία εξέταση για τον γονιδιακό έλεγχο στην Αμερική, γιατί πιστεύει ακράδαντα πως αυτή η εξέταση θα αναδείξει το σπάνιο γενετικό αίτιο που δικαιολογεί τον θάνατο των τριών παιδιών», δήλωσε η ίδια.

«Ανεξήγητοι θάνατοι»

Η κυρία Μαστοράκου αναφέρθηκε και στο συγκλονιστικό περιστατικό με την υπεράνθρωπη προσπάθεια κατά τη διάρκεια ανάνηψης της Τζωρτζίνας, αλλά και στο ότι η μητέρα καθυστέρησε να ενημερώσει το ιατρικό προσωπικό.

«Το πιο σημαντικό είναι το επεισόδιο της Τζωρτζίνας στο Καραμανδάνειο, όπου εκεί οι γιατροί διαπίστωσαν μία ολιγωρία της μάνας να τους ειδοποιήσει, παρότι βρίσκονταν πολύ κοντά στο θάλαμο νοσηλείας του παιδιού. Ήταν μεγάλο σοκ για εκείνους. Οι προσπάθειες ήταν συνταρακτικές και μέχρι και σήμερα είναι συναισθηματικά φορτισμένοι. Έπεσαν όλοι πάνω στο παιδί. Το εντυπωσιακό είναι πως η ανάνηψη διήρκησε πενήντα πέντε ολόκληρα λεπτά. Στη συνέχεια η Τζωρτζίνα μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ και αυτό που προξένησε μεγάλη εντύπωση στους γιατρούς, είναι ότι η καρδιά δεν ήταν άρρωστη.», είπε.

Η αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου πρόσθεσε ακόμη πως το γεγονός ότι τα αναφερόμενα επεισόδια διαπιστώνονταν πάντα εκτός ΜΕΘ και εκτός της ιατρικής παρακολούθησης, προξένησε την απορία και το ενδιαφέρον των γιατρών.

Οι φόβοι της Τζωρτζίνας

Στο «Τούνελ» έφτασαν νέες σοβαρές μαρτυρίες για το πώς η 9χρονη βίωσε το θάνατο των δύο αδελφών της. Συγγενείς, φίλοι, και άτομα από το νοσοκομείο μίλησαν για την ψυχολογία της Τζωρτζίνας, αλλά και την ιδιαίτερη σχέση που είχε με τον πατέρα της.

«Η Τζωρτζίνα τις πρώτες ημέρες μετά το θάνατο της Ίριδας, με όσους μιλούσε για το γεγονός που είχε τραυματίσει την ψυχούλα της, ξεκινούσε τη διήγησή της από την κουζίνα και μετά. Εκεί δηλαδή που η θεία της μετέφερε το βρέφος για να το επαναφέρει μαζί με τη Ρούλα. Φαινόταν σαν να είχε διαγράψει εντελώς το πριν από το μυαλό της και όταν τη ρωτούσαμε σχετικά, έδειχνε σαν κάτι να φοβάται», περιέγραψε πρόσωπο από το στενό τους περιβάλλον υπογραμμίζοντας την έντονη ανησυχία όλων σχετικά με την ψυχολογία της Τζωρτζίνας.

«Αυτά που θα σας πω, έγιναν όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο και πριν πάθει την ανακοπή. Καταλαβαίνετε ότι πέσαμε όλοι να βοηθήσουμε μετά το θάνατο της Ίριδας που ήταν πρόσφατος. Ρωτήσαμε τη μητέρα για το πώς έχει πάρει το θάνατο της δεύτερης αδελφής της. Μας απάντησε με έναν τρόπο που τουλάχιστον εγώ δεν θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ. Είπε “Μια χαρά είναι, μη σου πω πως ζήλευε και τώρα νιώθει καλύτερα μόνη της”», αποκάλυψε νοσηλεύτρια.

«Έπαιζε» την ετοιμοθάνατη

Συγκλονιστική δε ήταν η συνέχεια από τη συνομιλία που είχε το «Τούνελ» με τον μάρτυρα από τα Σώματα Ασφαλείας. Σύμφωνα με αυτή την πηγή, η μητέρα παρουσίασε ακόμη και ψεύτικο έγγραφο για να πείσει τους γύρω της ότι έπασχε από καρκίνο σε προχωρημένο στάδιο.

«Μας έλεγε παραμύθια μόνο και μόνο για να κρατήσει τη σχέση με το αγόρι μας. Έλεγε ότι έχει καρκίνο και ότι είναι ετοιμοθάνατη. Κάθε φορά προσπαθούσε να μας πείσει, αρρωστημένα, απλά για να τον κρατήσει μαζί της. Όταν κατάλαβε ότι την πήραμε χαμπάρι βγήκε στην επίθεση, αλλά μέχρι εκεί που την έπαιρνε. Για να μας πείσει ότι είναι ετοιμοθάνατη και να την κρατήσουμε στην οικογένεια, δε δίστασε να εμφανίσει μέχρι και ιατρικό έγγραφο που έδειχνε ότι νοσούσε από αυτή την ανίατη ασθένεια. Την πιστέψαμε και την βοηθήσαμε. Όταν αρχίσαμε όμως να βλέπουμε κατάματα τον χαρακτήρα της και τα ψέματά της, κάναμε μία έρευνα και διαπιστώσαμε ότι το ιατρικό έγγραφο ήταν της γιαγιάς της και είχε αλλάξει κάποια βασικά στοιχεία. Μίας γιαγιάς που είχε πεθάνει από την ίδια αρρώστια…», κατέληξε ο μάρτυρας.

Δείτε επίσης