Ελλάδα

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Τον δηλητηρίασαν με σοκολάτα; - «Ήταν προειδοποίηση» λέει Ρώσος ερευνητής

Όσο στα σενάρια για την δηλητηρίαση Αμπράμοβιτς δίνουν και παίρνουν, Ουκρανοί αξιωματούχοι συστήνουν στους διαπραγματευτές στην Κωνσταντινούπολη να μην πιουν ούτε νερό!

Ρόμαν Αμπράμοβιτς: Τον δηλητηρίασαν με σοκολάτα; - «Ήταν προειδοποίηση» λέει Ρώσος ερευνητής
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Όσο βρίσκεται σε εξέλιξη ο τέταρτος γύρος συνομιλιών ανάμεσα στις πλευρές της Ουκρανίας και της Ρωσίας στην Κωνσταντινούπολη, οι Ουκρανοί αξιωματούχοι προειδοποιούν τους διαπραγματευτές τους να μην καταναλώσουν ούτε νερό και να μην αγγίζουν επιφάνειες, υπό τη σκιά της δηλητηρίασης του Ρομάν Αμπράμοβιτς

Με τί δηλητηριάστηκε ο Ρώσος ολιγάρχης;

Την ίδια ώρα, εκπρόσωπος του Αμπράμοβιτς, ο οποίος επιβεβαίωσε χθες ότι ο ολιγάρχης παρουσίασε συμπτώματα δηλητηρίασης, ανέφερε πως είχε καταναλώσει μονάχα σοκολάτα.

Ο τέως ιδιοκτήτης της Τσέλσι καθώς και δύο ανώτερα μέλη της ουκρανικής διαπραγματευτικής ομάδας εμφάνισαν συμπτώματα, όπως κόκκινα μάτια καθώς και ξεφλούδισμα του δέρματος σε πρόσωπο και χέρια.

«Ήθελα μόνο να τον προειδοποιήσουν»

Την πεποίθηση πως αυτοί που δηλητηρίασαν τον Ομπράντοβιτς δεν ήθελαν να τον σκοτώσουν, αλλά να τον προειδοποιήσουν εξέφρασε ο Κρίστο Γκρόζεφ, Ρώσος ερευνητής για το ερευνητικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Bellingcat.

Όπως ανέφερε στο Times Radio: «Η δόση δεν ήταν αρκετά υψηλή για να σκοτώσει κανέναν από τους τρεις, ο πιο πιθανός στόχος θα ήταν ο Αμπράμοβιτς. Και έχει μια λογική. Εννοώ, προσφέρθηκε να παίξει αυτό τον ρόλο του έντιμου μεσολαβητή, την ώρα που άλλοι ολιγάρχες είχαν προσπάθησαν να κρατήσουν αποστάσεις από το Κρεμλίνο και επέκριναν τον πόλεμο. Επομένως, θα μπορούσε κάλλιστα να θεωρηθεί ως προειδοποιητικό σημάδι γι’ αυτούς να μην ενταχθούν στις τάξεις εκείνων που διαφωνούν και να μην είναι υπερβολικά έντιμοι μεσολαβητές».

Όπως δήλωσε στους Financial Times μια πηγή κοντά στον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι για τη δηλητηρίαση και τις επιπτώσεις της: «Τυφλώθηκαν την επόμενη μέρα. Δεν προσδιορίσαμε την ουσία. Δεν έχουμε ιδέα ποιος ήταν πίσω από την επίθεση, αλλά φαίνεται πως ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς ήταν ο κύριος στόχος». Ένας άλλος είπε πως «σίγουρα δεν ήταν Νόβιτσοκ», προσθέτοντας: «Δεν μπορούσαν να καταλάβουν ποιος το έκανε -οι Ουκρανοί ή οι Ρώσοι».



Δείτε επίσης