Ελλάδα

Πάτρα: Σενάριο για τάσεις αυτοκτονίας της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν από τη σύλληψή της

Το τηλεφώνημα της ΜΚΟ στην Ασφάλεια

Πάτρα: Σενάριο για τάσεις αυτοκτονίας της Ρούλας Πισπιρίγκου πριν από τη σύλληψή της
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Οι εξελίξεις στην υπόθεση της Πάτρας είναι ραγδαίες, με την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών να προχωρά το μεσημέρι της Τετάρτης σε δίωξη για ανθρωποκτονία κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Την ίδια ώρα, ένα τηλεφώνημα προς την Ασφάλεια από ΜΚΟ της Πάτρας, το οποίο προειδοποιούσε για πιθανή απόπειρα αυτοκτονίας της Ρούλας Πισπιρίγκου, προκάλεσε αίσθηση.

Η δίωξη για ανθρωποκτονία που ασκεί η Εισαγγελία στη μητέρα, Ρούλα Πισπιρίγκου, αφορά μόνο τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Η κεταμίνη που ανιχνεύθηκε στον οργανισμό της Τζωρτζίνας προκάλεσε δίωξη για ανθρωποκτονία

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία ασκήθηκε από τον Εισαγγελέα Αθηνών, Αντώνη Ελευθεριάνο κατά της Ρούλας Πισπιρίγκου για τον θάνατο της Τζωρτζίνας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η δικογραφία μεταβιβάστηκε στον αρμόδιο ανακριτή, ενώ σύμφωνα με τη δικονομία αναμένεται να εκδοθεί και το σχετικό ένταλμα σύλληψης.


Η δίωξη αφορά μόνο στην υπόθεση θανάτου της Τζωρτζίνας, καθώς η έρευνα για τις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών συνεχίζεται. Τα ευρήματα από τις τοξικολογικές εξετάσεις της Τζωρτζίνας φαίνεται να ήταν καθοριστικά για να προσδιοριστεί τι ακριβώς έχει συμβεί.


Σύμφωνα με την πάγια διαδικασία, η Ρούλα Πισπιρίγκου αναμένεται πρώτα να οδηγηθεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) -όπου ενδεχομένως να βρίσκεται ήδη- και στη συνέχεια, αφού διαβιβαστεί στην Εισαγγελία η δικογραφία, να οδηγηθεί και η ίδια ενώπιον της εισαγγελέως.

Δείτε επίσης