Ελλάδα

Πάτρα: Ο Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα, ο Νίκος Ιωάννου ανέλαβε δικηγόρος της μητέρας

Πάτρα: Ο Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Μετά την παραίτηση του Απόστολου Λύτρα το πρωί της Παρασκευής, ο Νίκος Ιωάννου ανέλαβε την υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας παραιτήθηκε από την υπόθεση της Πάτρας, όταν η κατηγορούμενη δεν κατάφερε να του απαντήσει για τον τρόπο με τον οποίο βρέθηκε η κεταμίνη στον οργανισμό της Τζωρτζίνας.

Στη συνομιλία τους εκείνη φέρεται να αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είναι η δολοφόνος του παιδιού της. «Μα βρέθηκε δηλητήριο στο αίμα της κόρης σου. Ποιος ήθελε να της κάνει κακό; Ο γιατρός; Οι νοσηλευτές;». Εκείνη φέρεται να μην απάντησε.

Η επιστολή παραίτησης του Απόστολου Λύτρα:

«Ανέλαβα την νομική εκπροσώπηση αμφοτέρων των γονέων, με σκοπό και εντολή από την οικογένεια να βοηθήσω τόσο τους ίδιους όσο και τις Αρχές στο στάδιο διερεύνησης των θανάτων των τριών παιδιών και να τους παρέχω στο πλαίσιο αυτό νομικές υπηρεσίες.

Δεν θα αναλάβω, οπως έχω ήδη ενημερώσει τους γονεις, την υπεράσπιση της μητέρας σε βάρος της οποίας ασκήθηκε ποινική δίωξη. Σε κάθε περίπτωση, κάθε κατηγορούμενος έχει το δικαίωμα εκπροσώπησης από συνήγορο. Ο δε σεβασμός στο τεκμήριο αθωότητας είναι όχι μόνον δικαίωμα του κάθε κατηγορουμένου αλλά και δείγμα νομικού πολιτισμού.

Απόστολος Λύτρας»

Δείτε επίσης