Ελλάδα

Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: Οι υποθέσεις που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία

Παιδοκτονίες στην Ελλάδα που συγκλόνισαν

Παιδοκτονίες στην Ελλάδα: Οι υποθέσεις που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Με αφορμή τη διερεύνηση των υποθέσεων θανάτου των τριών μικρών παιδιών στην Πάτρα και τη σύλληψη της μητέρας τους Ρούλας Πισπιρίγκου, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη μεγαλύτερη κόρη της, την 9χρονη Τζωρτζίνα, επανέρχονται στη επιφάνεια οι υποθέσεις που σημάδεψαν την ελληνική κοινωνία.

Υπόθεση Δουρή

Ήταν Πρωτοχρονιά του 1994 όταν ο 6χρονος Νίκος Δουρής βρίσκεται νεκρός στην Ερμιόνη, Αργολίδας. Το πτώμα του μικρού αγοριού ανακαλύπτει ο ίδιος του ο πατέρας σε έναν διπλό μαντρότοιχο λίγο πιο πίσω από την οικία τους. Για ώρες πριν Αστυνομία και κάτοικοι της περιοχής έψαχναν το μικρό αγόρι, του οποίου την εξαφάνιση είχαν δηλώσει οι ίδιοι οι γονείς του.

Μετά την νεκροψία διαπιστώθηκε πως το μικρό αγόρι όχι μόνο είχε δολοφονηθεί άγρια (ο δράστης του έκλεισε στόμα και μύτη προκαλώντας του ασφυξία), αλλά και κακοποιηθεί σεξουαλικά.

Στην κηδεία του, που ήταν κεντρικό θέμα στα Μέσα της εποχής, ο πατέρας του οδυρόταν και ορκιζόταν εκδίκηση. Μέχρι που τα στοιχεία της Αστυνομίας οδήγησαν τις έρευνες για τον δράστη σε αυτόν. Οι αντιφάσεις στις οποίες έπεσε ο Μανώλης Δουρής κα η πίεση που του ασκήθηκε από τις αρχές, τον έκαναν να «σπάσει» και να ομολογήσει το αποτρόπαιο έγκλημά του.

«Με κυριεύει μια σπάνια ασθένεια, με μεταμορφώνει. Με έπιαναν κρίσεις και δεν έβλεπα μπροστά μου. Ο καθένας στη θέση μου το ίδιο μπορεί να έκανε», θα πει κατά την ομολογία του, ο θύτης, πατέρας έξι ακόμα παιδιών.

Δύο χρόνια μετά και έχοντας αλλάξει τέσσερα σωφρονιστικά ιδρύματα, αφού τον ξυλοκοπούσαν και τον κακοποιούσαν συγκρατούμενοί του, ο Μανώλης Δουρής βρίσκεται απαγχονισμένος στο κελί του στις φυλακές Τριπόλεως, γράφοντας έτσι τον επίλογο μιας φρικτής υπόθεσης.

Διαβάστε περισσότερα στο Hernews.gr

Δείτε επίσης