Ελλάδα

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Σύσκεψη για την προφυλάκισή της

«Ιατρικό λάθος ο θάνατος της Τζωρτζίνας» ισχυρίζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου

Πάτρα: Ολοκληρώθηκε η πολύωρη απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου - Σύσκεψη για την προφυλάκισή της
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ολοκληρώθηκε η απολογία της Ρούλας Πισπιρίγκου στην ανακρίτρια, ενώ ακολουθεί η σύσκεψη ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκιση ή μη.

Η Ρούλα Πισπιρίγκου κατηγορείται για τον θάνατο της 9χρονης κόρης της Τζωρτζίνας.

Οι εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση των τριών νεκρών παιδιών στην Πάτρα είναι ραγδαίες.

Ειδικότερα, μετά την ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία σε βάρος της μητέρας, στην Αθήνα μεταφέρονται και οι δύο δικογραφίες για τον θάνατο των άλλων δύο κοριτσιών της οικογένειας Δασκαλάκη, της Ίριδας και της Μαλένας.

Πιο συγκεκριμένα, όλες οι δικογραφίες μεταφέρονται στην Εισαγγελία Πρωτοδίκων της Αθήνας, υπό την εποπτεία της προϊστάμενης Σωτηρίας Παπαγεωργακοπούλου και θα μελετηθούν από δύο εισαγγελείς, οι οποίοι με τη βοήθεια του τμήματος Ανθρωποκτονιών θα επιχειρήσουν να ρίξουν άπλετο «φως» στις συνθήκες θανάτου των άλλων δύο παιδιών της οικογένειας.

Η εντολή, μάλιστα, είναι σαφής: Η έρευνα θα πρέπει να ολοκληρωθεί τάχιστα προκειμένου να χυθεί άπλετο «φως» και στις δύο αυτές υποθέσεις, οι οποίες είχαν τεθεί στο αρχείο.

Έτσι, με βάση τα νέα στοιχεία που έχουν προκύψει, θα μπουν στο «μικροσκόπιο» οι ακριβείς συνθήκες θανάτου των παιδιών, μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Υπενθυμίζεται ότι στον θάνατο της Ίριδας αίσθηση έχει προκαλέσει το έκζεμα γύρω από το στόμα του βρέφους που επισημαίνεται στην ιατροδικαστική έκθεση ως δερματίτιδα, και συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «πέριξ των χειλέων παρατηρούνται ευρήματα ενδεικτικά δερματίτιδος εξ επαφής / εκζεματοειδούς αντίδρασεως (τα χείλη εμφανίζουν στοιχεία αποξήρανσης)» αλλά και το πανάκι που βρέθηκε στην κούνια του μωρού μετά τον θάνατό του.

Όσον αφορά το θάνατο της Μαλένας, προβληματισμό προκαλουν οι «δύο μικροεκδορές στη ρινική χώρα» που καταγράφει η ιατροδικαστική έκθεση, εύρημα που τώρα αναμένεται να εξεταστεί, υπό το νέο πρίσμα των τελευταίων εξελίξεων.

Τελος, με εισαγγελικη εντολή, θα γίνει εκταφή της Τζωρτζίνας, προκειμένου να αναζητηθεί το tablet, το οποιο η Ρούλα Πισπιρίγκου έβαλε μαζί με το παιδί, μέσα στον τάφο.

Δείτε επίσης