Ελλάδα

«Ο πόλεμος των Ρόουζ»: Καταθέτει ο Μάνος, «με παρατάει», λέει η Ρούλα

Την ώρα που η φόνισσα κλεισμένη στο κελί της ξεσπά για το «άδειασμα» του Μάνου, δηλώνοντας απαρηγόρητη πως την «παρατάει», ο εν διαστάσει σύζυγός της καταθέτει για τον θάνατο της Τζωρτζίνας, επιμένοντας πως τα στοιχεία εις βάρος της είναι αδιάσειστα

«Ο πόλεμος των Ρόουζ»: Καταθέτει ο Μάνος, «με παρατάει», λέει η Ρούλα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την ώρα που η φόνισσα κλεισμένη στο απομονωμένο κελί της ξεσπά για το «άδειασμα» του Μάνου Δασκαλάκη, δηλώνοντας απαρηγόρητη πως την «παρατάει», ο εν διαστάσει σύζυγός της καταθέτει σήμερα, Πέμπτη ενώπιον της18ης τακτική ανακρίτριας Χριστίνας Σαλάππα, για τον θάνατο της κόρης τους, Τζωρτζίνας.

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Είμαι σοκαρισμένος» δήλωσε ο πατέρας του παιδιού, μόλις βγήκε χθες από το γραφείο της ανακρίτριας, όπου κατέθεσε με τους δυο δικηγόρους του δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής, υποστηρίζοντας έτσι την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σε βάρος της Ρούλας Πισπιρίγκου.

«Περιμένουμε να λάμψει η αλήθεια. Περιμένουμε και τα συμπεράσματα των αρχών για τους θανάτους και των άλλων δυο παιδιών» ανέφερε ακόμη ο Μάνος Δασκαλάκης και πρόσθεσε: «Τόσα χρόνια οι εκθέσεις των ιατροδικαστών απέδιδαν το θάνατο των παιδιών σε παθολογικά αίτια και κυνηγούσαμε να πάρουμε μια απάντηση κυρίως για τη Μαλένα». Μάλιστα ο 30χρονος ανέφερε πως η εν διαστάσει σύζυγός του ήταν «υπόδειγμα μητέρας μπροστά μας» αλλά τα στοιχεία σε βάρος της είναι «αδιάσειστα».

Ο Μάνος «έδειξε» ξεκάθαρα τη γραμμή που θα ακολουθήσει κατά τη σημερινή του κατάθεση. «Έχει πεισθεί ο εντολέας μου ότι ο θάνατος της Τζωρτζίνας οφείλεται σε δολοφονία. Πρόκειται για στυγνή δολοφονία ενός μικρού παιδιού που τελέστηκε σε ήρεμη ψυχική κατάσταση», ανέφερε μάλιστα χθες ο εκ των δικηγόρων του 30χρονου Δημήτρης Καράμπελας, χαρακτηρίζοντας τους ισχυρισμούς της κατηγορουμένης ότι για το θάνατο της κόρης της ευθύνονται έστω και από αμέλεια οι γιατροί και οι νοσηλευτές του νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», «αβάσιμους, εκτός ορίων λογικής» αλλά και «ιταμή προσβολή για την ιατρική κοινότητα».

«Φως» στη διαδρομή της κεταμίνης

Στο μεταξύ, «φως» στη διαδρομή της κεταμίνης, στο πως δηλαδή η φονική ουσία που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της μικρής Τζωρτζίνας έφτασε στα χέρια της «Μήδειας» της Πάτρας και τελικά την πρόδωσε, ρίχνουν οι Αρχές.

Συγκεκριμένα, ο πρώην διοικητής της υπηρεσίας της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος και ιδρυτής της CSI Institute, Μανώλης Σφακιανάκης μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό της Κω και συγκεκριμένα στον Ekfrasi 97FM, δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι τόσο καλά δεμένη η υπόθεση που σε λίγες μέρες θα φανεί ακριβώς ποιος της προμήθευσε την κεταμίνη, ποιος έψαχνε στην φαρμακαποθήκη για να βρει την ουσία. Πρόκειται για άνθρωπο υπεράνω υποψιών. Στο διαδίκτυο τα ίχνη δεν διαγράφονται. Θα δούμε τι θα στείλουν οι αμερικανικές Αρχές στην Ελλάδα, πού έκανε καταγραφές και πού έκανε επικοινωνίες για να εξαφανίσει ηλεκτρονικά ίχνη την τελευταία εβδομάδα. Ποιες κεραίες θα προδώσουν, ποιους; Είναι μεγάλο το έγκλημα, όλα θα φανούν».

Πάντα, όπως λέει ο κ. Σφακιανάκης, ισχύει το τεκμήριο της αθωότητας, δεν ισοπεδώνουμε καταστάσεις. Το έγκλημα για να αποδειχθεί, όμως, χρειάζονται διαδικασίες. Το αρμόδιο τμήμα της αστυνομίας, με αυτές τις διαδικασίες, θα φτάσει στην άκρη του νήματος.

«Τα παιδάκια δεν έχουν DNA κληρονομικότητας, κάποιος τα ‘έφαγε’. Ήταν υγιέστατα. Οι καταθέσεις και το προανακριτικό υλικό δείχνουν μία εγκληματική πορεία. Η στάση της μάνας δεν έχει γυρισμό. Σύμφωνα με την εμπειρία που έχω τα τελευταία 42 χρόνια στο έγκλημα, η υπόθεση είναι μονόδρομος και θα αποδειχθούν όλα» λέει χαρακτηριστικά και συνεχίζει:

«Η κυρία αυτή θα τραβήξει πολλούς μαζί της. Δεν θα πάει μόνη της φυλακή. Έχει ανθρώπους που ξέρουν το έγκλημα και αυτοί οι άνθρωποι έχουν διαδρομές που δεν υπάρχει delete. Η τύπισσα δεν θα φύγει μόνη της. Δεν αντέχει να βλέπει τους άλλους να είναι έξω και να πίνουν ποτάκια και εκείνη να είναι στη φυλακή. Τα όργανα θα αρχίσουν σε λίγες μέρες. Όλα αυτά που ακούγονται ότι έφαγε ξύλο από την αστυνομία δεν ισχύουν. Είναι μάνα που τρώει τα παιδιά της. Σε λίγες μέρες, ο ένας θα δίνει τον άλλον».

Όπως είπε ο κ. Σφακιανάκης, «σε ένα κινητό τηλέφωνο μπορείς να δεις επαφές, μετακινήσεις και δίνει ένα προφίλ. Στα οκτώ κινητά τηλέφωνα, θα γίνουν αντίστοιχα και οκτώ άρσεις απορρήτου. Τα τηλέφωνα θα μιλήσουν, το τάμπλετ δύσκολο να μιλήσει.

Έτσι, θα μπορέσουν οι αρχές να βρουν σε ποιους μιλούσε και από πού παρέλαβε την ουσία που χορήγησε στην Τζωρτζίνα. Δεν μπορεί να ξέρει ότι είναι καταγεγραμμένη η διαδρομή της. Η υπόθεση είναι δεμένη. Άρση απορρήτου γίνεται έως και ένα χρόνο πίσω. Οι αρχές έχουν χρυσάφι στα χέρια τους».

Δείτε επίσης