Ελλάδα

Μαλένα - Ίριδα: Εισαγγελική εντολή να ερευνηθούν από το μηδέν οι δύο θάνατοι - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκλήματος

Οι εισαγγελείς ζητούν νέα ιατροδικαστική έκθεση για τους αιφνίδιους θανάτους των δύο παιδιών - Διαβιβάζονται οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι -  Θα αρχίσει νέος κύκλος καταθέσεων

Μαλένα - Ίριδα: Εισαγγελική εντολή να ερευνηθούν από το μηδέν οι δύο θάνατοι - Εξετάζεται το ενδεχόμενο εγκλήματος
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας ζητείται να εξεταστεί για τους θανάτους και των άλλων δύο αδικοχαμένων παιδιών της «Μήδειας» της Πάτρας, της 3,5 ετών Μαλένας, η οποία έφυγε από τη ζωή τον Ιούλιο του 2019 και της μόλις 6 μηνών Ίριδας, η οποία «έσβησε» το Μάρτιο του 2020.

Συγκεκριμένα, οι δυο εισαγγελείς Αντώνης Ελευθεριάνος και Απόστολος Ανδρέου, οι οποίοι χειρίζονται τις σχετικές δικογραφίες έχουν παραγγείλει να συνταχθεί από την αρχή, νέα ιατροδικαστική έκθεση για τα αίτια θανάτου των δυο κοριτσιών, που σημειώθηκαν σε διάστημα 20 μηνών.

Οι δυο εισαγγελικοί λειτουργοί εξετάζουν όλα τα δεδομένα, όπως και το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Για το λόγο αυτό, τους διαβιβάζονται οι πλήρεις ιατρικοί φάκελοι, οι διαγνώσεις των θεραπόντων γιατρών και τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες είχε υποβληθεί η άτυχη Μαλένα, τον θάνατο της οποίας η ιατροδικαστική εξέταση είχε αποδώσει σε ηπατική ανεπάρκεια.

Σχετικά με το θάνατο της μικρής Ίριδας, η οποία πέθανε στο σπίτι του ζευγαριού, στην Πάτρα, οι δυο εισαγγελείς θα αναζητήσουν τις κλήσεις στο ΕΚΑΒ για τη διακομιδή της όπως και τα σχετικά έγγραφα του νοσοκομείου στο οποίο μεταφέρθηκε.

Ακόμη, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας για τους θανάτους των δυο παιδιών, θα αρχίσει νέος κύκλος καταθέσεων όλων των προσώπων που είχαν εξεταστεί από την Αστυνομία ως μάρτυρες, ανάμεσά τους γιατροί και νοσηλευτές.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, τα άτομα από το συγγενικό περιβάλλον του ζευγαριού, αναμένεται να κληθούν στη συνέχεια.

Δείτε επίσης