Ελλάδα

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει ο γιος του κορυφαίου ορειβάτη για τον θάνατό του - «Πιστεύω ότι θα γυρίσει»

«Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια "βουνό των Ελλήνων" και να τιμήσει τους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους», λέει ο γιος του παγκοσμίου φήμης αλπινιστή που πέθανε από έλλειψη οξυγόνου

Αντώνης Συκάρης: Συγκλονίζει ο γιος του κορυφαίου ορειβάτη για τον θάνατό του - «Πιστεύω ότι θα γυρίσει»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Την τελευταία του πνοή στην 8η υψηλότερη κορυφή του κόσμου στα Ιμαλάια άφησε ο Αντώνης Συκάρης, μετά από έλλειψη οξυγόνου.

Ο γιος του κορυφαίου ορειβάτη συγκλονίζει για την τιτάνια προσπάθεια και τον θάνατο του πατέρα του.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα»: «Πήγε να κάνει τα Ιμαλάια "βουνό των Ελλήνων" και να τιμήσει τους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Εγώ ελπίζω ότι ακόμα θα εμφανιστεί και όλα αυτά θα είναι αστεία. Τελείωσε το οξυγόνο, ενώ είχε φτάσει».

Στην ίδια εκπομπή μίλησε και ο πατέρας του Ερμή Θεοχαρόπουλου, του ορειβάτη που έχασε τη ζωή του μετά από ορειβασία στα Τζουμέρκα τον Ιανουάριο. «Μας ήξερε, ήταν φοβερός άνθρωπος, του άρεσαν τα βουνά. Είχε πολλά να δώσει ακόμη. Συγκινήθηκα πολύ που αφιέρωσε την επιτυχία στον γιο μου και στους άλλους ορειβάτες που έχασαν τη ζωή τους. Του έστειλα "συγχαρητήρια" και λίγα λεπτά μετά έμαθα την τραγική είδηση, προσπαθούσα να τη διασταυρώσω. Ήταν ένας δοσμένος ορειβάτης στο βουνό».

Δείτε επίσης