Ελλάδα

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου

«Έχει μετανιώσει» δήλωσε ο δικηγόρος του

Γλυκά Νερά: Συνεχίζεται η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Εξοργισμένος από το γεγονός πως ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος οικειοποιήθηκε τη ληστεία που είχε γίνει σε βάρος για να δικαιολογήσει τη δολοφονία της Κάρολαϊν στα Γλυκά Νερά δηλώνει ο πρώην εκπαιδευτής του, Σωτήρης Παπανικόλας. Και εύχεται να σαπίσει στη φυλακή.

«Ο Μπάμπης είναι άκαρδος και θα έπρεπε να ντρέπεται που έκλεψε την ιστορία μου. Αισθάνομαι πληγωμένος και προσβεβλημένος από όσα έκανε για να δικαιολογήσει το έγκλημά του. Πρέπει να καταδικαστεί και να σαπίσει στη φυλακή» δήλωσε στη Daily Mail ο Σωτήρης Παπανικόλας, που μόλις έμαθε για τη δολοφονία στα Γλυκά Νερά και άκουσε την περιγραφή του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά.

«Όταν άκουσα τον Μπάμπη να μιλάει για τη “διάρρηξη” στο σπίτι του, αμέσως κάλεσα την αστυνομία λόγω της ομοιότητας που είχε με την ιστορία μου. Τους είπα ότι χρησιμοποιεί τις ίδιες λεπτομέρειες και αυτό με έκανε καχύποπτο» προσθέτει ο 74χρονος πρώην εκπαιδευτής του 34χρονου καθ’ ομολογίαν δολοφόνου των Γλυκών Νερών.

Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος ήξερε όλες τις λεπτομέρειες για τη διάρρηξη και τη ληστεία στο σπίτι του εκπαιδευτή του, στο Αλεποχώρι, όταν ληστές είχαν ξυλοκοπήσει άγρια τον ίδιο, τη σύζυγό του (την οποία πέρασαν για νεκρή) και τον σκύλο τους. Είχαν μπει από ένα παράθυρο στο σπίτι και είχαν πάρει χρήματα και κοσμήματα. Όπως ακριβώς ισχυρίστηκε ο πιλότος ότι έγινε στο σπίτι στα Γλυκά Νερά.

«Με σοκάρει ακόμα ότι μπόρεσε να σκοτώσει τη σύζυγό του και το σκυλί τους με αυτόν τον τρόπο και ήταν τόσο ψύχραιμος ώστε να χρησιμοποιήσει την ιστορία μου για να συντηρήσει ένα ψέμα για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα» λέει ο Σωτήρης Παπανικόλας, σημειώνοντας πως δεν γνώριζε την άτυχη Κάρολαϊν γιατί η σχέση του με τον Μπάμπη Αναγνωστόπουλο ήταν καθαρά επαγγελματική. Και δηλώνει πως αν τον καλέσει το δικαστήριο, θα καταθέσει σε βάρος του 34χρονου πιλότου.

«Έχει μετανιώσει»
Και ενώ η δίκη για τη δολοφονία της 20χρονης Κάρολαϊν Κράουτς στα Γλυκά Νερά τον Μάιο του 2021 συνεχίζεται, ο δικηγόρος του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ισχυρίστηκε ότι ο πελάτης του έχει μετανιώσει για ό,τι έκανε.

«Ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος αποδέχεται την πράξη του, ότι δολοφόνησε την γυναίκα του Κάρολαϊν και έχει μετανιώσει», είπε ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης. Με το πέρασμα του χρόνου ήρθε και η συνειδητοποίηση της πράξης, συμπλήρωσε.

«Ως συνήγοροι πρέπει να αναδείξουμε τα γεγονότα και ο δικαστής θα αποφασίσει αν προκύπτει έγκλημα εν βρασμώ ψυχικής ορμής», ανέφερε ο συνήγορος υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου και εξηγώντας τι σημαίνει ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ, ο Αλέξανδρος Παπαϊωαννίδης είπε ότι μετράνε τα γεγονότα εκείνης της ημέρας ή και της προηγούμενης. Σκοπός του εντολέα του, συμπλήρωσε, είναι να δείξει ότι δεν το είχε προσχεδιάσει και ότι δεν είχε κίνητρο.

Μάλιστα, ανέφερε ότι ο ισχυρισμός πως υπήρχε προσχεδιασμός δεν ισχύει απόλυτα, καθώς αποδείχθηκε ότι η Κάρολαϊν εκείνη τη στιγμή είχε ανεβασμένους παλμούς, άρα υπήρχε κίνηση.

Δείτε επίσης