Ελλάδα

Η γραβιέρα Νάξου συναντάει το γλυκό σαμιώτικο κρασί – Εξωστρέφεια των δυο Συνεταιρισμών

Οι δυο Συνεταιρισμοί ενώθηκαν και το αποτέλεσμα είναι συγκλονιστικό

Η γραβιέρα Νάξου συναντάει το γλυκό σαμιώτικο κρασί – Εξωστρέφεια των δυο Συνεταιρισμών
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη ο τριετής κύκλος του ευρωπαϊκού προγράμματος Mediterranean Cheese and Wines, δράση στην οποία προωθήθηκαν αυθεντικά προϊόντα Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) από τα νησιά Νάξος και Σάμος, πρωτοβουλία των δυο ιστορικών Ενώσεων Συνεταιρισμών τους.

Αυθεντικά προϊόντα που είναι χαρακτηρισμένα ως Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ) και Προστατευόμενη Γεωγραφικής Ένδειξης (ΠΓΕ) όπως η γραβιέρα Νάξου της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) Νάξου αλλά και τα γλυκά κρασιά του Οινοποιητικού Συνεταιρισμού της Σάμου (ΕΟΣ Σάμου) συμμετείχαν στο τριετές ευρωπαϊκό πρόγραμμα προβολής του μεσογειακού τρόπου διατροφής για τα ΠΟΠ προϊόντα με την ονομασία Mediterranean Cheese and Wines (σ.σ. στο πρόγραμμα συμμετέχει και η περιοχή Enoteca της περιφέρειας Emilia Romagna της Ιταλίας).

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης