Ελλάδα

Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης με «βουτιά» της θερμοκρασίας και βροχές

Πτώση θερμοκρασίας, βροχοπτώσεις και χαλαζοπτώσεις τις επόμενες ώρες στη χώρα - Ποιες περιοχές θα χτυπήσει η κακοκαιρία

Καιρός: Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης με «βουτιά» της θερμοκρασίας και βροχές
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από το μεσημέρι της Κυριακής (17-04-2022) έως και τη Δευτέρα (18-04-2022) με κύρια χαρακτηριστικά τις κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που δεν αποκλείεται να συνοδεύονται και από χαλαζοπτώσεις, στη δυτική, κεντρική και βόρεια χώρα και την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Συγκεκριμένα:

Την Κυριακή (17-04-2022) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :
α) από τις προμεσημβρινές ώρες στην Πελοπόννησο, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες), την Εύβοια, τη Θεσσαλία και τις Σποράδες
β) από τις μεσημβρινές ώρες στη Μακεδονία και τη Θράκη και
γ) από το βράδυ στα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου.

Τη Δευτέρα (18-04-2022)
Κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν :

α) από τις πρωινές μέχρι της απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου (πλην της Κέρκυρας)
β) μέχρι τις πρωινές ώρες στην κεντρική και ανατολική Στερεά, τη Θεσσαλία, την Εύβοια, τις Σποράδες και τη Μακεδονία
γ) μέχρι τις μεσημβρινές ώρες στη Θράκη και τα νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και
δ) μέχρι το απόγευμα στην Πελοπόννησο.

Οι αυριανές βροχές αναμένεται να είναι Κατηγορίας 2, όσον αφορά τον πενταβάθμιο Δείκτη Επικινδυνότητας Επεισοδίου Βροχόπτωσης (Regional Precipitation Index - RPI) του meteo.

Πιο αναλυτικά, αύριο η θερμοκρασία θα σημειώσει σημαντική πτώση και θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 0 έως 10 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 1 έως 15, στην Ήπειρο από 0 έως 18 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 0 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 1 έως 23 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 10 έως 22 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και στην Κρήτη από 8 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και στο Νοτιοδυτικό Αιγαίο θα πνέουν από βορειοανατολικές γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ, στο Βόρειο και Κεντρικό Αιγαίο από βόρειες γενικά διευθύνσεις έως 6-7 Μποφόρ και στο νότιο Αιγαίο αρχικά νοτιοανατολικοί έως 8 Μποφόρ, αλλά μετά το μεσημέρι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με εντάσεις έως 6 Μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις με παροδικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 4-5 και στα ανατολικά έως 6 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς, στα βόρεια όμως θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες γενικά διευθύνσεις με εντάσεις έως 2 Μποφόρ. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε επίσης