Ελλάδα

Le Monde: «Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας»

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρθηκε στο ενδιαφέρον των Ελλήνων για την πρωτόγνωρη παιδοκτονία, που έχει συνταράξει το πανελλήνιο

Le Monde: «Η Ελλάδα μαινόμενη κατά της Μήδειας της Πάτρας»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Η πολύκροτη υπόθεση της Πάτρας εκτός από την Ελλάδα, έχει συγκλονίσει και ολόκληρη την Ευρώπη, η οποία συχνά φιλοξενεί δημοσιεύματα σχετικά με τη δράση της Ρούλας Πισπιρίγκου.


Σήμερα, Δευτέρα, η γαλλική Le Monde σχολιάζει ότι από τον Φεβρουάριο τα ΜΜΕ στην Ελλάδα τροφοδοτούν το «ανθυγιεινό ενδιαφέρον» της κοινής γνώμης για την υπόθεση Πισπιρίγκου με ρεπορτάζ και συνεντεύξεις με συγγενικά πρόσωπα, φίλους, γείτονες, τον πατέρα των κοριτσιών, Μάνο Δασκαλάκη, που ενημέρωσε τρεις μέρες πριν από τον θάνατο της Τζωρτζίνας την Πισπιρίγκου για την πρόθεσή του να εγκατασταθεί στην Αθήνα με τη νέα του σύντροφο. «Οπότε ορμούν οι σχολιαστές: Ήθελε η Ρούλα, όπως η Μήδεια με τον Ιάσονα, να τιμωρήσει τον Μάνο και τα έβαλε με τα παιδιά τους; Τι κάνει αυτή η μητέρα, που περιγράφεται ως ψυχρή και ασυγκίνητη, στη φυλακή; Διαβάζει ρομαντικά βιβλία σε ένα κελί στην απομόνωση για να μην της επιτεθούν άλλοι κρατούμενοι, σύμφωνα με τους δικηγόρους της».

Η γαλλική εφημερίδα αναφέρεται στην Πισπιρίγκου


Η γαλλική εφημερίδα δεν αφήνει ασχολίαστη ούτε τη ζωντανή αναμετάδοση από ελληνικά δίκτυα του ανοίγματος του τάφου της Τζωρτζίνας για την αφαίρεση του tablet που έβαλε εκεί η Πισπιρίγκου, ούτε τις κραυγές των συγκεντρωμένων έξω από το δικαστικό μέγαρο στην Αθήνα κατά της 33χρονης, ούτε τα συνθήματα με μαύρα γράμματα «Θάνατος στους παιδοκτόνους» στην πρόσοψη του σπιτιού της στην Πάτρα.


Και φιλοξενεί δηλώσεις της καθηγήτριας Εγκληματολογίας στο Πάντειο, Έφης Λαμπροπούλου, περί πρωτόγνωρης για την Ελλάδα φρενίτιδας, καθώς «οι περιπτώσεις παιδοκτονίας είναι σπάνιες στην Ελλάδα και η συναισθηματική φόρτιση είναι πολύ έντονη». Η ίδια δηλώνει ανήσυχη με τη φρενίτιδα των ελληνικών ΜΜΕ και των «χούλιγκαν της κοινής γνώμης», που σπεύδουν να καταδικάσουν την Πισπιρίγκου πριν αποφανθεί η Δικαιοσύνη: «Οι καθημερινές αποκαλύψεις, οι διάφορες μαρτυρίες, τα συνεχή σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα υπονομεύουν το τεκμήριο της αθωότητας. Μόνο τα δημόσια μέσα ενημέρωσης είναι υποχρεωμένα από τον νόμο στην Ελλάδα να σέβονται αυτό το τεκμήριο, όχι τα ιδιωτικά κανάλια… Αυτό είναι προβληματικό!», λέει στη γαλλική εφημερίδα.

Δείτε επίσης