Ελλάδα

Πούτιν: Έφαγε «πόρτα» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου τον διέγραψε από επίτιμο διδάκτορα

Πούτιν: Έφαγε «πόρτα» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Ομόφωνη ήταν η απόφαση της συγκλήτου να ανακαλέσει την απόφαση του 2018 να απονείμει στον Βλάντιμιρ Πούτιν τον τίτλο του επίτιμου διδάκτορα.

Στην αφαίρεση του τίτλου του του επίτιμου διδάκτορα από τον Βλαντίμιρ Πούτιν προχώρησε το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου μετά από ομόφωνη απόφαση όπως αναφέρει το kalamatatimes.

«Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση»
Η σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου μετά από πρωτοβουλία του πρώην πρύτανη και υπουργού Θεόδωρου Παπαθεοδώρου έλαβε αυτή την απόφαση, παίρνοντας έτσι πίσω την απονομή του σχετικού τίτλου που είχε αποδοθεί στον Ρώσο πρόεδρο το 2018, από το Τμήμα Ιστορίας Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών.

Σημειώνεται ότι ο κ. Παπαθεοδώρου, συνέβαλε προς αυτή την κατεύθυνση στη συλλογή υπογραφών, μετά την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι 500 υπογραφές συλλέχθηκαν στον ιστότοπο secure.avaaz.org.

Σε χθεσινή ανάρτησή του, ο Θ. Παπαθεοδώρου αναφέρει:

«Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, αποφάσισε την ανάκληση του τίτλου του επίτιμου διδάκτορα, που είχε απονείμει το Τμήμα Ιστορίας, Αρχαιολογίας και Διαχείρισης Πολιτισμικών Αγαθών, το 2018, στον πρόεδρο της Ρωσίας Βλ. Πούτιν. Σωστή και επιβεβλημένη απόφαση, παρά την όποια καθυστέρηση στις σχετικές διαδικασίες. Πεντακόσιοι πολίτες, υπογράφοντες και υπογράφουσες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, είχαν στηρίξει από τις 6 Μαρτίου 2022 το αίτημα της ανάκλησης του τίτλου. Δυναμική κοινωνία των πολιτών και πανεπιστημιακή κοινότητα τελικά στη σωστή πλευρά της Ιστορίας….».

Δείτε επίσης