Ελλάδα

Κτηνοτρόφοι: Ο κόσμος έφαγε ρουμάνικα αμνοερίφια χωρίς να το γνωρίζει

«Στο ψυγείο» χιλιάδες ελληνικά

Κτηνοτρόφοι: Ο κόσμος έφαγε ρουμάνικα αμνοερίφια χωρίς να το γνωρίζει
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Στα αμνοερίφια που εισήχθησαν από τη Ρουμανία αποδίδουν τα αδιάθετα αρνιά και κατσίκια που έμειναν… αμανάτι οι κτηνοτρόφοι.

«Είδαμε σε κρεοπωλείο ρουμάνικα αρνιά να πωλούνται ως εγχώρια», λέει στο GRTimes ο πρόεδρος του κτηνοτροφικού συνεταιρισμού Παιονίας Κιλκίς, Θωμάς Καρυπίδης. «Θύματα όλου αυτού οι καταναλωτές και οι κτηνοτρόφοι», συμπληρώνει.

«Οι έμποροι μας ζητούσαν να σφάξουμε αμνοερίφια και έπειτα ακύρωναν την παραγγελία. Δε γνωρίζουμε τι συνέβαινε στο μεσοδιάστημα». Με αυτήν τη φράση, ο κτηνοτρόφος, Θωμάς Καρυπίδης, περιγράφει στο GRTimes την προ-εορταστική αλλά και την εορταστική καθημερινότητα εκείνου και των συναδέλφων του, οι οποίοι δεν κατάφεραν τελικά να διαθέσουν όλα τα αμνοερίφιά τους στην αγορά.

«Μόνο εδώ, στο Κιλκίς, έχουμε περίπου 2,5 χιλιάδες αδιάθετα αμνοερίφια, ενώ εξίσου αδιάθετα έμειναν πάρα πολλά ζώα στη Βόρεια Ελλάδα και σε περιοχές όπως η Κοζάνη και η Καστοριά», λέει ακόμη, προσθέτοντας ότι «πάθαμε πολύ μεγάλη ζημιά και θα μας πάρει τουλάχιστον 4 χρόνια για να συνέλθουμε, καθώς μόνο η εκτροφή ενός κοπαδιού με 500 κατσίκια κοστίζει περίπου 400€ την ημέρα και αρκετά από αυτά τώρα, δε διατέθηκαν καν στην αγορά».

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης