Ελλάδα

Greek mafia πίσω από την δολοφονία Σκαφτούρου: Έμπειρος εκτελεστής τον «γάζωσε» με 10 σφαίρες

Σκληρή ομάδα εκτελεστών εμπλέκεται στη δολοφονία του «Θείου Τζο», λένε οι Αρχές - Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση

Greek mafia πίσω από την δολοφονία Σκαφτούρου: Έμπειρος εκτελεστής τον «γάζωσε» με 10 σφαίρες
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Οι αναλυτές της Ασφάλειας πίσω από την δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου, «βλέπουν» μια σκληρή ομάδα εκτελεστών που έχουν πρόσβαση στα παράνομα δίκτυα αρπαγής αυτοκινήτων και μηχανών, εμπειρία και από άλλα συμβόλαια θανάτου και πρόσβαση σε «καθαρό» οπλισμό.

Η εκτίμηση του Ανθρωποκτονιών αναφέρει πως στην επιχείρηση της εκτέλεσης στα Σκούρτα, πήραν μέρος τουλάχιστον έξι άτομα, παρακολουθούσαν τουλάχιστον τρεις ημέρες τις κινήσεις του 54χρονου θύματος ενώ πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιούσαν την επίθεση ακόμη και αν οι bodyguards του Σκαφτούρου ήταν εκεί.

Τι αναφέρει η ιατροδικαστική έκθεση


Ο συνδικαλιστής της ΕΛΑΣ, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στην ΕΡΤ, ανέφερε πως πρόκειται για ένα τεράστιο κύκλωμα, μια «κανονική μαφία, σαν την ιταλική» που εμπλέκεται στην εκτέλεση του Γιάννη Σκαφτούρου. Ο ίδιος αναφέρθηκε στη greek mafia μιλώντας και για τα συμβόλαια θανάτου ως «μια ακραία λύση επαγγελματικού τύπου για να μπορεί κάποιος να καθαρίσει εναν άλλον», φέρνοντας ως παράδειγμα την περίπτωση Σκαφτούρου με τη δολοφονία του οποίου, όπως είπε, «θα μπορούσαμε να έχουμε εκατόμβη νεκρών».

Αναφορικά με τις τελευταίες εξελίξεις των ερευνών, διαπιστώθηκε από την ιατροδικαστική εξέταση ότι από τις 15 σφαίρες των δραστών με καλάσνικοφ, συνολικά οι 10 κατέληξαν στο κορμί του 55χρονου, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ. Οι Αρχές έκαναν λόγο για έμπειρο χειριστή όπλου, καθώς σε συνθήκες πίεσης και παρουσία κόσμου είχε το εν λόγω αποτέλεσμα, ενώ δεν αποκλείουν και τη συμμετοχή του, παλαιότερα, σε ανάλογες εγκληματικές ενέργειες, με την εκτέλεση από πλευράς του και άλλων «συμβολαίων θανάτου».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες, οι εκτελεστές ήταν τρεις και χρησιμοποίησαν 2 καλάσνικοφ και 1 πιστόλι. Οι αρχές υπολογίζουν ότι η εκτέλεση δεν κράτησε πάνω από 30 δευτερόλεπτα, μάλιστα ένας από τους μάρτυρες είπε πως οι δράστες όταν έφτασαν πρόσωπο με πρόσωπο με το θύμα φώναξαν προς τους υπόλοιπους «πέστε κάτω» και άρχισαν να πυροβολούν προς το μέρος του Σκαφτούρου.

Δείτε επίσης