Ελλάδα

Δ. Λιγνάδης: «Τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς για να προβούν σε ερωτικές πράξεις» κατέθεσε μάρτυρας

Ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου επιβεβαίωσε ότι ο Δημήτρης Λιγνάδης ήταν στην Επίδαυρο στο διάστημα που του αποδίδεται ο βιασμός - Τι είπε περί ναρκωτικών

Δ. Λιγνάδης: «Τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς για να προβούν σε ερωτικές πράξεις» κατέθεσε μάρτυρας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Τη βεβαιότητά του πως είδε τον Δημήτρη Λιγνάδη με δύο νεαρούς άνδρες στην Επίδαυρο το διάστημα που ο κατηγορούμενος καταγγέλλεται ότι βίασε τον δεύτερο μηνυτή, κατέθεσε ο ηθοποιός και σκηνοθέτης Κώστας Φιλίππογλου ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Στη συνέχεια, άλλος μάρτυρας -φίλος του πρώτου μηνυτή κατά του Λιγνάδη- επιβεβαίωσε τους ισχυρισμούς για αλκοόλ και χασίς πριν από την πρόταση του ηθοποιού για ερωτικές πράξεις.

Διαβάστε ακόμη: Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης σε φοιτητή έξω από το σπίτι του

«Τον κατηγορούμενο τον είδα το Σάββατο το μεσημέρι στο δωμάτιό του. Περνούσα από το δρόμο για να μπούμε στο αυτοκίνητο. Νωρίτερα, μαζί με δύο άλλα άτομα είχε συναντηθεί με φιλικό μου ζευγάρι. Τον είδαν μόλις έβγαινε με τα δύο άτομα από το αυτοκίνητο και έμπαιναν στα δωμάτια. Χαιρετήθηκαν. Πηγαίνοντας κι εγώ στο αυτοκίνητο βλέπω τον κατηγορούμενο και τα δύο παιδιά που ήταν ήδη στο μπαλκόνι και κοιτούσαν τη θέα. Δεν τον χαιρέτησα. Ήταν δυο νεαρά αγόρια.

Δεν μπορώ να συγκρατήσω φυσιογνωμίες, έχουν περάσει πολλά χρόνια», είπε ο μάρτυρας που διέμενε στο ίδιο κατάλυμα από τις 24 έως τις 26 Ιουλίου 2015, κατά τον χρόνο δηλαδή του καταγγελλόμενου βιασμού που ο κατηγορούμενος αρνείται ότι βρισκόταν στην Επίδαυρο. Η παρέα που είδε του έκανε εντύπωση καθώς «υπήρχε μία φήμη αλλά δεν θα επεκταθώ γιατί ακριβώς ήταν φήμη. Θυμάμαι το γεγονός και την εικόνα, ενδεχομένως λόγω της φήμης να συγκράτησα την εικόνα», ενώ συμπλήρωσε πως «...μου φάνηκε ιδιαίτερο πολύ και δεν φάνηκε απλή φιλική συνεύρεση. Δεν ήταν μια φυσιολογικά φιλική παρέα λόγω της ηλικίας».

Πολιτική Αγωγή: Πως συμπεραίνετε ότι ήταν νεαρά αγόρια;

Μάρτυρας: Έτσι όπως τα είδα εκείνη την ημέρα μου φάνηκαν. Ειδικά το ένα. Δεν θυμάμαι καθόλου φυσιογνωμίες, θυμάμαι ότι το ένα ήταν αφρικανικής καταγωγής και το άλλο όχι. Το πρώτο μου φάνηκε μικρό, λεπτοκαμωμένο, από την κατατομή του. Δεν ξέρω πως να το πω...

Πολιτική αγωγή: Ποια ήταν η φήμη;

Μάρτυρας: Ότι ελκύεται από νεαρά αγόρια ανήλικα.

Με την ολοκλήρωση της κατάθεσης ο Εισαγγελέας ζήτησε να κλητευθούν στο δικαστήριο τα πρόσωπα που ήταν μαζί του στην Επίδαυρο, πρόταση που απέρριψε το δικαστήριο. Στη συνέχεια στο βήμα του μάρτυρα ανέβηκε φίλος του πρώτου μηνυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος επιβεβαίωσε όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων
για συναντήσεις που είχαν με τον κατηγορούμενο. Αναφέρθηκε δε και σε αυτήν που είχαν στο σπίτι του κατηγορούμενου όπου, σύμφωνα με τον ισχυρισμό των δύο νεαρών, ο Λιγνάδης τους είχε κεράσει αλκοόλ και χασίς και τους είχε προτείνει να προβούν σε ερωτικές πράξεις.

Δείτε επίσης