Ελλάδα

Η Ανατολική Χαλκιδική παρουσιάστηκε στην Κορσική ως προορισμός για σχολικές εκδρομές και γαστρονομικές διακοπές

Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Έλληνα ειδικό στη γαλλική τουριστική αγορά Yalos Tours και το Παρατηρητήριο για την Τουριστική Ανάπτυξη Προορισμών της Μεσογείου (ΟΤΙΕ), ενώ τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλ

Η Ανατολική Χαλκιδική παρουσιάστηκε στην Κορσική ως προορισμός για σχολικές εκδρομές και γαστρονομικές διακοπές
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σχολικές εκδρομές από τη Γαλλία θα μπορούσε να προσελκύσει η ανατολική Χαλκιδική, μέσω των πολλών πολιτιστικών διαδρομών της, από τα αρχαία Στάγειρα μέχρι το Άλσος του Αριστοτέλη και από τη διώρυγα του Ξέρξη μέχρι τη Μονή Ζυγού, όπως επισημάνθηκε -μεταξύ άλλων- κατά την παρουσίαση σχετικού σχεδίου από μέλη αποστολής του Δήμου Αριστοτέλη στην Κορσική. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον δήμαρχο του

Αζαξιό (Ajaccio), Laurent Marcangeli, παρουσιάστηκε και σχέδιο για την ενίσχυση σχολικών ανταλλαγών ανάμεσα στην ανατολική Χαλκιδική και νησιωτικούς προορισμούς από χώρες της Μεσογείου.

Η πρωτοβουλία, που αποτελεί μέρος του εγκεκριμένου τουριστικού σχεδίου του Δήμου Αριστοτέλη, εντάσσεται στο πρόγραμμα με τίτλο «πράσινα μεσογειακά νησιά στην ίδια γεωγραφική παράλληλο», που προωθεί και ενισχύει την ουσιαστική γνωριμία μεσογειακών λαών μεταξύ τους. Την παρουσίαση παρακολούθησαν στελέχη του τμήματος τουρισμού / πολιτισμού του Δήμου Ajaccio, καθώς και επιτελικά στελέχη του τουριστικού οργανισμού της Κορσικής, αλλά εκπρόσωποι του τοπικού Τύπου.

Αναλυτικότερα, ο Δήμος Αριστοτέλη παρουσίασε στη νησιωτική Γαλλία μια επταήμερη πολιτιστική περιήγηση, που περιλαμβάνει την Αρναία των μουσείων και τα Αρχαία Στάγειρα, το Κάστρο Νέπωσι, το Άλσος Αριστοτέλη, τη διώρυγα του Ξέρξη, τον Άθωνα, την Αρχαία Άκανθο, τα Σιδηροκαύσια και τη Μονή Ζυγού.

Παράλληλα, η ελληνική αποστολή παρουσίασε στη Γαλλία τη γαστρονομική δραστηριότητα της Ανατολικής Χαλκιδικής, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από τη θεματική γιορτή «KOUZINA», εστιάζοντας στην τοπική παραγωγή τυροκομικών. Πρόταση του δήμου είναι η γαστρονομική δικτύωσή του με την Κορσική, η οποία αποτελεί από τις σπουδαιότερες και πλουσιότερες περιοχές - παραγωγούς πρόβειου τυριού, που διοχετεύεται στην ηπειρωτική χώρα για ζύμωση και δημιουργία του πασίγνωστου γαλλικού ροκφόρ.

Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι του δήμου πραγματοποίησαν έξι επιμέρους επαγγελματικές παρουσιάσεις σε υπεύθυνους σχεδιασμού και πωλήσεων outgoing ταξιδιωτικών γραφείων του Ajaccio, στους οποίους παρέδωσε προτάσεις σχολικού τουρισμού, καθώς και γαστρονομικών / οινικοπολιτιστικών διακοπών στην Ανατολική Χαλκιδική.

«Δεδομένου του έκδηλου ενδιαφέροντος όλων, πολύ δε περισσότερο του Γάλλου tour operator Ollandini, ο οποίος μετρά 140 χρόνια επαγγελματικής δραστηριοποίησης στην Κορσική, ομάδα κλαδικών επαγγελματιών και αυτοδιοικητικών εκπροσώπων του Ajaccio προσκλήθηκε από τον δήμαρχο Αριστοτέλη, Στυλιανό Βαλιάνο, να επισκεφθεί την περιοχή κατά τη διάρκεια του KOUZINA 2022, προκειμένου να εξοικειωθεί με τον προορισμό, ο οποίος στην Κορσική είναι εντελώς άγνωστος» επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση του δήμου, ενώ σύμφωνα με δήλωση του κ. Βαλιάνου «με το σλόγκαν "νιώσε τη Μεσόγειο" και στα αγγλικά "sense the Mediterranean Sea"», αναπτύσσονται και συνδυάζονται κατά τον πλέον επαγγελματικό τρόπο προγράμματα, που αξιοποιούν κοινές μεσογειακές αναφορές, με συγκεκριμένες ομάδες στόχευσης όπως μαθητές, σπουδαστές και φοιτητές, επενδύοντας στο άνοιγμα νέων τουριστικών αγορών και κοινού με μακροχρόνια προοπτική για την Ανατολική Χαλκιδική. Η παρέμβαση πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Έλληνα ειδικό στη γαλλική τουριστική αγορά Yalos Tours και το Παρατηρητήριο για την Τουριστική Ανάπτυξη Προορισμών της Μεσογείου (ΟΤΙΕ), ενώ τον Δήμο Αριστοτέλη εκπροσώπησε η πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Μαρία Ενεχηλίδου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης