Ελλάδα

«Δεν την κλώτσησα εγώ» λέει τώρα ο δράστης που κακοποίησε το γατάκι - Παραπέμπεται για πλημμέλημα

Ο δράστης που εμπλέκεται σε υποθέσεις ναρκωτικών, υποστήριξε ενώπιον του εισαγγελέα πως «όλα έγιναν για... πλάκα» - «Έκλαιγε όλη τη νύχτα» είπε ο δικηγόρος του

«Δεν την κλώτσησα εγώ» λέει τώρα ο δράστης που κακοποίησε το γατάκι - Παραπέμπεται για πλημμέλημα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για πλημμέλημα παραπέμπεται με απόφαση του Εισαγγελέα Χαλκίδος ο δράστης που κακοποίησε το γατάκι σε ψαροταβέρνα στην Αιδηψό και υποστήριξη πως όλα έγιναν για... πλάκα, ενώ το βίντεο με τη χυδαία πράξη του κάνει τον γύρο του διαδικτύου.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο συλληφθείς αυτή τη στιγμή περνάει αυτόφωρο, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες ο δικηγόρος του θα καταθέσει αίτημα αποφυλάκισης.

Σημειώνεται ότι το πλημμέλημα τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως 5 ετών.

Με κουκούλα και μάσκα να κρύβουν τα χαρακτηριστικά του, λίγο πριν από τις 10:00 το πρωί της Τρίτης (3/5/2022) έφτασε στον εισαγγελέα Χαλκίδας ο 30χρονος άνδρας που έχει καταγραφεί σε βίντεο να δελεάζει με φαγητό γατάκι σε ταβέρνα της Αιδηψού και μετά να το κλωτσά προς τη θάλασσα.

Φτάνοντας στον εισαγγελέα με περιπολικό, ο 30χρονος άνδρας δεν θέλησε να πει τίποτα για το εξοργιστικό περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής σε ταβέρνα της Αιδηψού, όπου έτρωγαν ο ίδιος και η παρέα του.

Όταν οι δημοσιογράφοι τον ρώτησαν αν έχει μετανιώσει, εκείνος δεν απάντησε και απλά προχώρησε προς το εσωτερικό του δικαστικού μεγάρου.

Ο 30χρονος που συνελήφθη για την επίθεση στο γατάκι στην Αιδηψό είναι σεσημασμένος για κατοχή ναρκωτικών δήλωσε, στην Κοινωνία Ώρα Mega, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος. Σύμφωνα με πληροφορίες ενώπιον του εισαγγελέα υποστήριξε ότι όλα έγιναν για μία πλάκα.

Μπλεγμένος με ναρκωτικά - Είχε συλληφθεί με 67 κιλά κάνναβης

Στο μεταξύ, πριν από 5 χρόνια και συγκεκριμένα, το 2017, ο 30χρονος που δελέασε το γατάκι με τροφή και στη συνέχεια το έριξε στη θάλασσα, είχε έρθει αντιμέτωπος και πάλι με το νόμο.

Το 2017, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας τού είχαν περάσει χειροπέδες για διακίνηση ναρκωτικών, καθώς είχε εντοπιστεί με ποσότητα 67 κιλών κάνναβης . Στη συνέχεια του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης και οδηγήθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η χθεσινή σύλληψή του για κακοποίηση του αδέσποτου, έγινε στα πλαίσια του αυτοφώρου, με τον ίδιο να προσπαθεί να δικαιολογήσει την πράξη του στους αστυνομικούς , λέγοντας πως δεν έκανε κάτι κακό και πως ήταν μια πλάκα.

Ο δράστης δεν είναι το ίδιο πρόσωπο που χθες είχε ανεβάσει το βίντεο με το βασανισμό της γάτας. Όπως εξήγησε ο ίδιος σήμερα μιλώντας στο Πρωινό «δεν διέπραξα εγώ αυτή την πράξη, ζητώ μια μεγάλη συγγνώμη για το βίντεο. Ήμουν και δεν ήμουν στη συγκεκριμένη παρέα. Το γατάκι χαίρει άκρας υγείας». Εξήγησε ακόμη ότι «δεν εμπλέκεται κανένας από αυτούς που κατηγορούν σε βίντεο και φωτό, ο κατηγορούμενος είναι ήδη στις Αρχές, θα δώσει η δικαιοσύνη δικαίωση. Εμείς είμαστε έξω δεν έχουμε κάνει κάτι».

«Έκλαιγε με λυγμούς»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τακης Θεοδωρικάκος, μόνο το τελευταίο 5μηνο υπήρξαν 1.489 καταγγελίες και η αστυνομία έχει προχωρήσει σε 140 συλλήψεις για κακοποίηση ζώων. Παράλληλα επιβλήθηκαν 940 πρόστιμα συνολικού ύψους 1,3 εκατ. ευρώ.

Στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, μίλησε ο δικηγόρος του Μανώλη Καραμανώλη -o οποίος δεν είναι ο δράστης, αλλά δημοσίευσε το βίντεο- κ. Ιάσων Οικονόμου. Ο κ. Οικονόμου χαρακτήρισε την πράξη «απερίγραπτη κι εμετική» κι αποκάλυψε ότι «ο κατηγορούμενος όλο το βράδυ που βρισκόταν υπό κράτηση έκλαιγε με λυγμούς». Παράλληλα, όσον αφορά στο νομικό κομμάτι ο δικηγόρος του ατόμου που ανάρτησε το βίντεο στο διαδίκτυο, είπε ότι ο δράστης θα βρεθεί ενώπιον του ανακριτή αν παραπεμφθεί για κακούργημα.

Δείτε επίσης