Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: «Επί 11 ημέρες δεν είχε γίνει διάγνωση» - Πρωτοφανείς ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει ο δικηγόρος των γονιών

Το 3χρονο κοριτσάκι εισήχθη στο νοσοκομείο με πρησμένο αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και τελικά... «έσβησε»

Θεσσαλονίκη: «Επί 11 ημέρες δεν είχε γίνει διάγνωση» - Πρωτοφανείς ιατρικές παραλείψεις καταγγέλλει ο δικηγόρος των γονιών
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Για θολό τοπίο στον θάνατο του τρίχρονου παιδιού στη Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς.

Τον τραγικό θάνατο του τρίχρονου κοριτσιού, το οποίο νοσηλευόταν από την Μεγάλη Τρίτη στο Γ.Ν. Παπαγεωργίου και το Σάββατο μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο, όπου και τελικά μέσα σε 2,5 ώρες κατέληξε, ερευνούν ενδελεχώς οι αρχές, από κοινού με την οικογένεια.

Ο δικηγόρος της οικογένειας Νίκος Διαλυνάς καταγγέλλει στο GRTimes ότι έγιναν σοβαρές ιατρικές παραλείψεις στα νοσοκομεία όπου και νοσηλεύτηκε το παιδί. «Επί 11 μέρες δεν είχαν καταλήξει στη διάγνωση για την κατάσταση της υγείας του παιδιού. Την 11η ημέρα το έστειλαν με κορεσμό οξυγόνου στο Ιπποκράτειο και μέσα σε δύο ώρες πέθανε. Πήγε στο νοσοκομείο με ένα απλό πρήξιμο στον αστράγαλο και χαμηλό πυρετό και το ψάχνανε 11 μέρες».

Δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα στην ιατροδικαστή
Εντύπωση προκαλεί από όσα μεταφέρει ότι δεν έχει παραδοθεί ακόμα το ενημερωτικό σημείωμα από το πρώτο νοσοκομείο, για την πορεία της νοσηλείας του παιδιού στην ιατροδικαστή.

«Ακόμα και όσον αφορά στη νοσηλεία του παιδιού, έγιναν σοβαρές παραλείψεις. Το παιδί το είχαν αναλάβει οι ειδικευόμενοι, ενώ αναφέρθηκε ότι καθυστέρησαν να του κάνουν εξετάσεις» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, σχετικά με την έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου, αναφέρει ότι θα διερευνηθούν στο μέγιστο, ενώ ο ίδιος τονίζει ότι θα αναγκαστεί να ζητήσει μέσω εισαγγελίας τον ιατρικό φάκελο από το νοσοκομείο.

Ήδη στη σορό του παιδιού διενεργήθηκε νεκροψία – νεκροτομή ενώ διαπιστώθηκε ανεπάρκεια σε ζωτικά όργανα.

Πηγή: GRTimes

Δείτε επίσης