Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Οι ιστοπαθολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο γύρω από τον θάνατο της τρίχρονης

Εξετάζεται αν τα αίτια του αιφνίδιου θανάτου του αδικοχαμένου παιδιού σχετίζονται με τον κορωνοϊό - Συγγενείς και φίλοι συνόδευσαν το κοριτσάκι στην τελευταία του κατοικία - Τραγική φιγούρα οι γονείς, ξεσπά για τη μη διάγνωση η γιαγιά του

Θεσσαλονίκη: Οι ιστοπαθολογικές ρίχνουν «φως» στο μυστήριο γύρω από τον θάνατο της τρίχρονης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

«Φως» στο μυστήριο γύρω από τον αιφνίδιο θάνατο της τρίχρονης που «έσβησε» στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο αναμένεται να ρίξουν οι ιστοπαθολογικές εξετάσεις, ενώ εξετάζεται, αν τα αίτια σχετίζονται με τον κορωνοϊό, καθώς το παιδί είχε νοσήσει τον περασμένο Μάρτιο.

«Θα γίνουν ιστοπαθολογικές για να επαληθευθεί ή να αποκλειστεί κι αυτό το σενάριο της αγγειίτιδας, κάτι που μπορεί να υπάρχει λόγω κορωνοϊού αλλά πρέπει να αποδειχθεί και να αποκλειστεί από τέτοιες εξετάσεις», τόνισε σε νέες δηλώσεις του ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

«Το παιδάκι είχε περάσει κορωνοϊό από 10 Μαρτίου. Είχε τελειώσει η υπόθεση με τον κορωνοϊό», σημείωσε η γιαγιά της. «Τίποτα δεν είχε. Μια απλή ίωση ήτανε και από την ίωση ήρθε ο θάνατος», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι τη Μεγάλη Τρίτη, οι γονείς μετέφεραν το παιδί στο Παπαγεωργίου με πρήξιμο στον αστράγαλο και ήπιο πυρετό.

«Εξετάστηκε από ορθοπεδικούς, δεν βρήκαν κάτι και μετά εισήχθη στην παιδιατρική για διερεύνηση», λέει η Κατερίνα Αποστολίδου, τεχνική σύμβουλος οικογένειας. Ο ορθοπεδικός δεν διαπίστωσε οστική βλάβη με το πρήξιμο και τον πυρετό πάντως να μην υποχωρούν ενώ παρουσιάστηκε και εξάνθημα.

«Το πήγανε το παιδί, του βάλανε μια πεταλούδα στο χέρι και λένε αύριο θα του κάνουμε αξονική, την Μεγάλη Τετάρτη, πέρασε η Μεγάλη Τετάρτη πουθενά η αξονική. Πέρασε η Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη και ήρθε η άλλη Παρασκευή να κάνουμε την αξονική», είπε η γιαγιά της.

«Δεν μπορούμε να το πιστέψουμε. Είναι αδιανόητο αυτό που συνέβη. Τι ήταν αυτό; Δεν μπορώ να το πιστέψω. Δεν γνωρίζουμε τίποτα για το τι πραγματικά έγινε, τίποτα. Γι’ αυτό κινηθήκαμε νομικά, ώστε να μάθουμε την αλήθεια».

Το παιδί διασωληνώνεται και μεταφέρεται στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, εκεί όπου κατέληξε μέσα σε 2,5 ώρες. «Το παιδί πήγε με 37 πυρετό στο νοσοκομείο και βρέθηκε να έχει 42 την Παρασκευή. Έλεγε ο πατέρας στη γιατρό “να πάρω το παιδί να υπογράψω για να το πάω σε ένα άλλο νοσοκομείο. Στην Αθήνα στο Παίδων”. Του απαντούσε “όχι, πηγαίνουμε από το καλό στο καλύτερο”».

Θρήνος στο τελευταίο αντίο

Στο μεταξύ, σε κλίμα βαθιάς οδύνης συγγενείς και κάτοικοι του χωριού Κομπωτή Αιτωλοακαρνανίας συνόδευσαν το αδικοχαμένο παιδί στην τελευταία του κατοικία.

Τραγικές φιγούρες οι δύο γονείς που ακόμα δεν μπορούν να πιστέψουν πως έχασαν το μικρό κοριτσάκι τους.

Στον προαύλιο χώρο του ναού υπήρχαν ροζ και άσπρα μπαλόνια, ενώ σε δύο τραπέζια τοποθετήθηκαν κουφέτα και γλυκίσματα.

Πολλά όμως ήταν και τα στεφάνια που είχαν στείλει φίλοι και συγγενείς για την αγαπημένη τους Κατερίνα ή οποία ταξίδεψε για τον παράδεισο δέκα ημέρες μετά τα τρίτα γενέθλια της, καθώς είχε γεννηθεί στις 20 Απριλίου του 2019.

Δείτε επίσης