Ελλάδα

Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα ο απόλυτος εφιάλτης της ανήλικης αθλήτριας

Συνταρακτικές οι καταθέσεις των γονιών της, που έμαθαν για τον βιασμό και την άγρια κακοποίηση του ανήλικου τότε παιδιού τους από ένα ηχογραφημένο μήνυμα, που είχε αφήσει το μόλις 11 ετών κορίτσι στον πατέρα του

Δίκη προπονητή ιστιοπλοϊας: Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα ο απόλυτος εφιάλτης της ανήλικης αθλήτριας
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Σε ένα ηχογραφημένο μήνυμα... αποκάλυψε την απόλυτη φρίκη. Τον εφιάλτη που ζούσε στα χέρια του. «Δεν είναι αυτός που πιστεύετε» ήταν η ενδεικτική φράση της για την τυφλή εμπιστοσύνη που έδειχναν οι γονείς της στο πρόσωπο του σάτυρου προπονητή ιστιοπλοϊας, που κατηγορείται ότι βίασε την αθλήτρια, όταν εκείνη ήταν μόλις 11 ετών.

Στη δίκη στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας οι περιγραφές των γονιών της αθλήτριας κατά τη διάρκεια των καταθέσεων τους ήταν συνταρακτικές.

Η μητέρα της περιέγραψε πως μέσω ενός ηχογραφημένου μηνύματος που άφησε η αθλήτρια στο κινητό του πατέρα της πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί στο παιδί της. «Εγώ έμαθα για τη δράση του από το ηχογραφημένο μήνυμα του παιδιού μου στο κινητό του πατέρα της. Ήταν ένα καταρρακωμένο παιδί. Μας ανάφερε ότι ο κατηγορούμενος, δεν είναι αυτός που πιστεύετε, με βιάζει εδώ και δύο χρόνια, το τελευταίο διάστημα απειλεί τη ζωή μου και με χτυπάει ανελλιπώς» κατέθεσε η μάρτυρας στο δικαστήριο.

Οι γονείς «κατέρρευσαν»..., ακούγοντας το ίδιο τους το παιδί να αποκαλύπτει τον βιασμό του. «Όταν άκουσα αυτό το ηχογραφημένο μήνυμα, έγινα χίλια κομμάτια και σκεφτόμουν τι θα κάνω εγώ και ο άνδρας μου. Όλο το βράδυ κλαίγαμε. Δε της δείξαμε να καταλάβει ότι είχαμε ακούσει. Ακούσαμε για ένα άνθρωπο, δικό μας, που τον ξέραμε, που εμένα μου έδειχνε θαυμασμό, για πολλά, την ηθική μου, τη σχέση μου με άνδρα μου. Προσπαθούσε να μας χαϊδέψει τα αυτιά, αντιλήφθηκα στη συνέχεια» τόνισε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως μέχρι και την αποκάλυψη της κόρης της για όσα βίωνε η ίδια και ο σύζυγος της διατηρούσαν καλή σχέση με τον προπονητή.

«Ο κατηγορούμενος ήρθε το 2010 στον όμιλο στον Ωρωπό» ανέφερε η μάρτυρας και περιέγραψε πως διατηρούσε καλές σχέσεις με το σύζυγο της ο οποίος ήταν έφορος τότε στον ιστιοπλοϊκό όμιλο.

«Η συμπεριφορά κατηγορούμενου απέναντι σε όλα τα παιδιά ήταν ίδια. Τον εμπιστευόσασταν με τυφλά μάτια όλοι. Έδειξε ότι ήθελε να είναι κοντά στα παιδιά, σαν φίλος. Εκείνη την περίοδο ο όμιλος ήταν σαν οικογένεια. Βέβαια μερικές φορές, ξεπερνούσε και το όριο. Του έλεγα μην παλιμπαιδίζεις, αυτά είναι παιδιά. Από την άλλη, αρκετές φορές τον είχα ακούσει απότομα. Κάποια στιγμή που μίλησε στην κόρη μου για τα κιλά της, του το είπα. Εκεί, εκείνος, μου είπε αν κάποιο παιδί μου πάθει κάτι στη θάλασσα, εγώ θα δέσω την άγκυρα και θα πέσω μέσα», ανέφερε η μάρτυρας στην κατάθεση της.

Η μάρτυρας κατέθεσε στο δικαστήριο πως θεωρούσε τον κατηγορούμενο φίλο ενώ εκείνος όπως τόνισε την θεωρούσε αδελφή του, θεωρούσε ότι είχαν τον ίδιο πόνο επειδή και οι δύο είχαν χάσει δικούς τους ανθρώπους ενώ περιέγραψε πως ο κατηγορούμενος τους είχε καλέσει μία φορά σπίτι του για φαγητό.

Για την κατάσταση της κόρης της εκείνη την περίοδο η μάρτυρας υποστήριξε πως το μόνο που είχε παρατηρήσει ήταν μία πτώση στην απόδοση της στο σχολείο και κάποιους μώλωπες στο σώμα της, οι οποίοι της είπε τότε πως ήταν από το σκάφος και την πίστεψε χωρίς να δώσει σημασία.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις από την εισαγγελέα σχετικά με το γεγονός ότι αποκαλούσε στην κατάθεση της τον κατηγορούμενο με το μικρό του όνομα.

Εισαγγελέας : Ένας άνθρωπος που έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό στο παιδί σας είναι ο Τ…;

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν να με ρωτάτε κάτι τέτοιο; Αυτός ο άνθρωπος είναι η αιτία που έχει διαλυθεί σπίτι μου.

Εισαγγελέας : Ένας άνθρωπος που φέρεται να σας έχει κάνει τόσο μεγάλο κακό είναι ακόμα ο Τ…;

Μάρτυρας : Πάντα Τ… τον έλεγα, δεν τον έλεγα με το επώνυμο Α….

Εισαγγελέας : Ήταν κοντά σας;

Μάρτυρας : Ναι ήταν προπονητής και φίλος

Είχε προτείνει όταν γεννήθηκε τρίτο μας παιδί να το βαπτίσει.

Εισαγγελέας : Αυτός τα έκανε όλα; Αυτός πρότεινε να παρευβρεθήτε σπίτι του;

Μάρτυρας: Ναι

Εισαγγελέας : Αυτός ο αυστηρός, απόμακρος στην προπόνηση;

Μάρτυρας : Είπα ότι είχε οικειότητα με όλους, ήταν καλός με παιδιά, απλά εγώ είπα ότι στο περιστατικό με κιλά, έδειξε αυστηρότητα.

Εισαγγελέας Στο θέμα της προπόνησης ήταν αυστηρός;

Μάρτυρας : Είναι ένας άνθρωπος με ένταση.

Η μάρτυρας δέχθηκε ερωτήσεις και από τον πρόεδρο και τον εισαγγελέα σχετικά με τις καταθέσεις μαρτύρων στην υπόθεση που υποστήριξαν ότι η αθλήτρια διατηρούσε σχέσεις με τον προπονητή της.


Εισαγγελέας : Υπάρχουν καταθέσεις ότι η κόρη σας ήταν η ουρά του, επιδίωκε να βρισκόταν κοντά του και πως ανάμεσα στην κόρη σας και τον προπονητή έτρεχε κάτι παραπάνω, γιατί να έρθουν να καταθέσουν όλα αυτά στην ανάκριση;

Μάρτυρας : Μου κάνει εντύπωση ότι ήρθαν και τα είπαν αυτά. Πιστεύω πως καλύπτουν άλλους που θέλουν να αποφύγουν πειθαρχικές ευθύνες των ανθρώπων και του ομίλου και από ζήλια και μόνο. Δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι άλλο. Θέλαν να καλύψουν πειθαρχικές κυρώσεις που θα είχαν μέλη του ομίλου.

Εισαγγελέας : Τι πειθαρχικές κυρώσεις θα είχανε τα μέλη του δ.σ. για ενέργειες που είχε κάνει κατηγορούμενος;

Μάρτυρας : Όταν το έμαθαν δεν έκαναν τίποτα.

Εισαγγελέας : Γιατί να τα πουν μετά από τόσα χρόνια;

Μάρτυρας : Από ζήλια.

(…)

Εισαγγελέας : Η κόρη σας με τον κατηγορούμενο, δεν είχανε σχέση πέρα από αθλητικό κομμάτι; Μάρτυρας λέει πως είχατε πει «άσχημο θα ήταν να παντρευτεί με τον προπονητή της».

Μάρτυρας : Είναι δυνατόν στον Αφγανισταν είμαστε; 12 με 28; Εάν ήθελα να την παντρολογήσω, δεν θα την είχα μέχρι τώρα, δέκα φορές;

Εισαγγελέας : Ερχόταν ποτέ να παίρνει ο κατηγορούμενος την κόρη σας με το αυτοκίνητο;

Μάρτυρας : Ποτέ.

Εισαγγελέας : Κυρία μάρτυρα έχω πέντε καταθέσεις που το λένε;

Μάρτυρας : Όλα τα παιδιά μάζευε. Ποτέ η Αμαλία δεν πήγε ποτέ μόνη της με Τ.., πουθενά. Μόνη της δεν ήταν ποτέ, ήταν και η αδελφή της πάντα μαζί.

Εισαγγελέας: Ένας άνθρωπος που θεωρείτε φίλος, θα ήταν κακό εάν ερχόταν να την πάρει;

Μάρτυρας : Δε μαρεσει, έχει πατέρα να την πάρει.

Η μητέρα της αθλήτριας επισήμανε στην κατάθεση της ότι η κόρη της μέχρι να συμβούν όλα αυτά ήταν ένα χαρούμενο αλλά συνεσταλμένο παιδί το οποίο στη συνέχεια ήταν «ένα παιδί σε μόνιμο άγχος, ανησυχούσε για εμάς, κοιμόμουν μαζί της συχνά διότι είχε εφιάλτες».

Δείτε επίσης