Ελλάδα

«Μαϊμού» ηλεκτρολόγος της άρπαξε οικονομίες μιας ζωής

Πως ο δράστης εξαπάτησε ηλικιωμένη στη Γλυφάδα

«Μαϊμού» ηλεκτρολόγος της άρπαξε οικονομίες μιας ζωής
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Θύμα απατεώνων, έπεσε μια ηλικιωμένη στη Γλυφάδα και της έκλεψαν χιλιάδες ευρώ και δολάρια! Τις κινήσεις τους κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας που είχε τοποθετήσει στο διαμέρισμα ο γιος της 72χρονης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr την παθούσα πλησίασε αρχικά ένας νεαρός ο οποίος της συστήθηκε ως υπάλληλος της ΔΕΗ.

Της είπε ότι υπάρχει διαρροή ρεύματος στην πολυκατοικία και πρέπει να διορθώσει την βλάβη. Η ηλικιωμένη τον πίστεψε και μπήκαν παρέα στο ασανσέρ και ανέβηκαν στο διαμέρισμα της.

Ο «μαϊμού» ηλεκτρολόγος της ζήτησε να του φέρει όσα χρήματα είχε στο σπίτι της για να μην καταστραφούν, από τις εργασίες που θα έκανε, τα υδατογραφήματα των χαρτονομισμάτων.

Η ηλικιωμένη πήγε στο δωμάτιο της και επέστρεφε κρατώντας στα χέρια της 20.000 ευρώ και 7.000 δολάρια.

Ο δράστης πήρε τα χρήματα , τα τύλιξε σε αλουμινόχαρτο και τα έβαλε στο τραπέζι του σαλονιού. Στη συνέχεια ο απατεώνας έκλεισε την ηλικιωμένη στο δωμάτιο της, για να μην επιρρεάσει την υγεία της η ραδιενέργεια που θα εξέπεμπαν τα εργαλεία που θα χρησιμοποιηούσε ώστε να διορθώσει την βλάβη.

Την στιγμή που η γυναίκα ήταν κλεισμένη στο δωμάτιο της ο δράστης άνοιξε την πόρτα του διαμερίσματος και μπήκαν δύο ακόμη συνεργοί του, που άρχισαν να ψάχνουν το σπίτι.

Αφού βρήκαν κουμπαράδες με κέρματα και ελάχιστα χρυσαφικά, άρπαξαν και το αλουμινόχαρτο με τα χιλιάδες ευρώ και δολάρια και εξαφανίστηκαν. Η ηλικιωμένη μετά από λίγα λεπτά βγήκε από την κρεβατοκάμαρα της και έμεινε άφωνη με την εικόνα που αντίκρυσε. Ο απετέωνας είχε εξαφανιστεί πέρνωντας μαζί του, τις οικονομίες μιας ζωής.

Η 72χρονη δεν ενημέρωσε αμέσως την αστυνομία και κατήγγειλε την κλοπή την περασμένη Τετάρτη (4/5) στο Τμήμα Ασφαλείας Γλυφάδας.

Οι αστυνομικοί εξετάζουν το οπτικό υλικό από τις κάμερες του σπιτιού που κατέγραφαν καρέ - καρέ τις κινήσεις των δραστών.

Δείτε επίσης