Ελλάδα

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη μιλώντας για τη δολοφονία του υιού του

Αναφορά και στις γυναικοκτονίες

Συγκλόνισε ο πατέρας του Άλκη μιλώντας για τη δολοφονία του υιού του
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Συγκλονιστική ήταν η ομιλία που απηύθυνε ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, Αριστείδης, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου για την προαναγγελία του τουρνουά 3Χ3 που διοργανώνουν ΕΑΥΘ και ΑΕΑΕ στη μνήμη του αδικοχαμένου νέου.

Ο Αριστείδης Καμπανός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και στις γυναικοκτονίες, που δε σταματούν να συγκλονίζουν την κοινή γνώμη.
Ο κ. Καμπανός, αφού ευχαρίστησε τους διοργανωτές, τους φορείς και τους αθλητές που συνέβαλλαν ή θα συμμετάσχουν στο προσεχές τουρνουά, σημείωσε ότι ο Άλκης έπεσε θύμα τυφλής βίας, αναρωτώμενος ρητορικά «πώς είναι δυνατόν κάποιοι άνθρωποι να κρύβουν μέσα τους τόσο πολύ μίσος για έναν συνάνθρωπό τους που έχει μία διαφορετική, αθλητική άποψη;».

Ο πατέρας του Άλκη, ωστόσο, μέσα στον θρήνο του, δεν περιορίστηκε μόνο στη δολοφονία του γιού του και το φαινόμενο της οπαδικής βίας. Όπως είπε, «είναι αναμφίβολο ότι η οπαδική, μαζί με την ενδοοικογενειακή, είναι μορφές βίας που ταλανίζουν τον τελευταίο καιρό την ελληνική κοινωνία και ουσιαστικά έχουν πάρει μορφή μάστιγας».

Υπογράμμισε επιπλέον ότι ο αθλητισμός γεννήθηκε στην αρχαία Ελλάδα και πρέσβευε το πνεύμα της ευγενούς άμιλλας, αντιπαραβάλλοντας ότι «στο σύγχρονο ποδόσφαιρο, η συγκεκριμένη εικόνα έχει μεταβληθεί. Η αθλητική ομάδα έχει πάρει πλέον τη μορφή μίας καινούργιας θρησκείας και οποιοσδήποτε έχει διαφορετική άποψη στο θέμα του οπαδισμού, θέλουν να τον σκοτώσουν. Για μένα δυστυχώς, αυτή είναι η πικρή αλήθεια», όπως είπε.

«Φταίμε όλοι οι πολίτες», τόνισε ωστόσο, μιλώντας για τη συγκεκριμένη κατάσταση. «Νομίζω ότι κάπου η ηθική πυξίδα μας έχει χαλάσει, έχουμε πάρει λάθος δρόμο, λάθος προσανατολισμό», όπως είπε συγκινημένος, σημειώνοντας παράλληλα ότι στην Ελλάδα, «έχουμε ανθρώπους μορφωμένους, αλλά στην Παιδεία, παίρνουμε κάτω από τη βάση».

Διαβάστε περισσότερα στο GRTimes.gr

Δείτε επίσης