Ελλάδα

Η νόσος των λεγεωνάριων πίσω από τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου Μάριου;

Οι ιστολογικές εξετάσεις θα ρίξουν φως και θα δώσουν απαντήσεις στις ερωτήσεις των γονιών του Μάριου, που «έσβησε» στο Ιπποκράτειο και βύθισε στο πένθος την οικογένειά του

Η νόσος των λεγεωνάριων πίσω από τον αιφνίδιο θάνατο του 7χρονου Μάριου;
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Πρόκειται για ακόμη μία τραγωδία από εκείνες που σε κάνουν να νιώθεις σφίξιμο στο στομάχι. Ένα ανήλικο αγοράκι «έσβησε» και βύθισε στον θρήνο και στο πένθος την οικογένειά του που αναζητεί απαντήσεις για το πως ο 7χρονος Μάριος μέσα σε λίγες μέρες άφησε την τελευταία του πνοή. Η περιπέτειά του ξεκίνησε τόσο απλά, με έναν χαμηλό πυρετό και τελικά το παιδί κατέληξε.

Τραγική φιγούρα οι γονείς του, που δεν μπορούν να πιστέψουν τη ξαφνική απώλεια του παιδιού τους, ενώ σε 15 ημέρες θα γιόρταζαν τα γενέθλιά του. Σύμφωνα με τους γιατρούς του νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη, υπάρχουν αρκετές ενδείξεις πως για τον αιφνίδιο θάνατο του μικρού Μάριου ευθύνεται η νόσος των λεγεωνάριων.

Το αγοράκι είχε για μία-δύο μέρες χαμηλό πυρετό και διάρροια. Ξαφνικά την τρίτη μέρα το παιδί δεν μπορούσε να κουνήσει τα χέρια του, ο πυρετός ανέβηκε πολύ και είχε σπασμούς. Οι γονείς έτρεξαν στο νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε ραγδαία, καθώς αιμορραγούσε πλέον από τη μύτη και το στόμα. Ταυτόχρονα παρουσίαζε σοβαρή δύσπνοια, ακαμψία και πολύ χαμηλό αιματοκρίτη. Η εσπευσμένη διαδωλήνωση δυστυχώς δεν έσωσε το άτυχο αγοράκι και δυόμισι ώρες μετά την εισαγωγή του στη ΜΕΘ του Ιπποκρατείου Θεσσαλονίκης, ο 7χρονος Μάριος ξεψύχησε.

Οι γιατροί είπαν στους γονείς ότι το μόνο μικρόβιο που εντόπισαν στον οργανισμό του παιδιού ήταν της λεγιονέλλας, αυτού που προκαλεί τη νόσο των λεγεωναρίων. Οι γιατροί υπέθεσαν ότι το παιδί νόσησε βαριά επειδή του μεταδόθηκε το μικρόβιο από κλιματιστικό κι ότι παρουσίασε οξεία λοίμωξη.

«Σε 15 ημέρες θα γιορτάζαμε όλοι μαζί τα γενέθλιά του. Έγιναν υπεράνθρωπες προσπάθειες από όλο το προσωπικό του νοσοκομείου. Ενώ το παιδί μου έφευγε από τη ζωή, οι γιατροί έκαναν τα αδύνατα δυνατά. Ο γιος μου δεν είχε κανένα πρόβλημα, ήταν κάτι αιφνίδιο. Αυτό που μπορώ να κάνω είναι να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους στο Ιπποκράτειο από τον Διοικητή μέχρι τον γιατρό που τον πήρε από τα επείγοντα και όλους τους ανθρώπους που επί 4 ώρες προσπαθούσαν να κρατήσουν το παιδί μου στη ζωή», λέει η μητέρα του Μάριου ενώ σύμφωνα με τον πατέρα το παιδί αιμορραγούσε από τη μύτη και το στόμα.

«Προσπάθησαν να τον σώσουν αλλά δεν σώθηκε. Αιμορραγούσε από τη μύτη, το στόμα και κατέληξε. Έκανε έναν πυρετό ελαφρύ την Κυριακή το απόγευμα ενώ τη Δευτέρα ανέβηκε ο πυρετός γύρω στο 38 – 38,5. Τον πήγαμε στην παιδίατρο και μας είπε ότι μάλλον πρόκειται για γαστρεντερίτιδα. Την Τρίτη το πρωί που σηκωθήκαμε το παιδί πονούσε αφόρητα στους ώμους, δεν μπορούσε να ανασάνει εύκολα, καλέσαμε το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο. Ερχόντουσαν όλο και πιο πολλοί γιατροί , έφτασαν σε κάποια στιγμή να είναι 15 γιατροί , μέσα στο δωμάτιο. Προσπάθησαν να το σώσουν αλλά δεν σώθηκε», λέει ο πατέρας του μικρού Μάριου.

Η προσοχή στρέφεται στις ιστολογικές εξετάσεις που θα ρίξουν φως και θα δώσουν απαντήσεις για τον θάνατο του μικρού Μάριου.

Δείτε επίσης