Ελλάδα

Στη φυλακή ο 22χρονος πατροκτόνος από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του πατέρα του κρίθηκε προφυλακιστέος

 Στη φυλακή ο 22χρονος πατροκτόνος από τα Διαβατά Θεσσαλονίκης
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε, μετά την απολογία του, ο 22χρονος ο οποίος σκότωσε τον 46χρονο πατέρα του, στα Διαβατά Θεσσαλονίκης. Εις βάρος του ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο και παράβαση στο νόμου περί όπλων.


Κατά την απολογία του, ο κατηγορούμενος ισχυρίστηκε ότι τέλεσε το έγκλημα εν βρασμώ. Ανέφερε ότι ο πατέρας του τον κακοποιούσε από μικρό παιδί. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο πατέρας του έδιωξε τη γυναίκα του (του 22χρονου) από το σπίτι και του απαγόρευσε να την ξαναδεί.

Στη συνέχεια κρίθηκε προφυλακιστέος με σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα.

Η ανθρωποκτονία πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Κυριακής και εξιχνιάστηκε από την αστυνομία.

Ο 22χρονος γιος του θύματος παρουσιάστηκε αυτοβούλως μεσημβρινές ώρες της 8ης Μαίου, στο Τμήμα Ασφαλείας Δέλτα, ενώ σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Μάλιστα μετά την ανακοίνωση της απόφασης η δικηγόρος του 22χρονου τόνισε πως «βρισκόταν εν βρασμώ ψυχής, διαταράχθηκε η συνείδηση του και τέλεσε το αδίκημα» είπε αρχικά και συμπλήρωσε: «πρόκειται για μία οικογενειακή τραγωδία, ο πατέρας του είχε κακοποιητική συμπεριφορά είτε προς αυτόν είτε προς την γυναίκα του».

Πηγή: GRtimes.gr

Δείτε επίσης