Ελλάδα

Η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο σπίτι αλλά η Ρούλα δεν είχε ενημερώσει τους γιατρούς

Αποκαλύψεις που ανατρέπουν τους ισχυρισμούς του ζεύγους Δασκαλάκη έρχονται στο «φως» από τον παιδοκαρδιολόγο του Ωνασείου

Η Τζωρτζίνα είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο σπίτι αλλά η Ρούλα δεν είχε ενημερώσει τους γιατρούς
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Νέες αποκαλύψεις που έρχονται στο «φως» σχετικά με τα επεισόδια της μικρής Τζωρτζίνας, «καίνε» τη Ρούλα Πισπιρίγκου, όσο εκείνη αναζητεί τεχνικούς συμβούλους, που θα μπορέσουν να υποστηρίζουν το αίτημά της για προσωρινή αποφυλάκιση.

Όπως αναφέρουν οι μαρτυρίες, η 9χρονη κόρη της κατηγορούμενης είχε επεισόδια βραδυκαρδίας στο διάστημα των επτά μηνών που βρισκόταν στο σπίτι του, ενώ το ζεύγος Δασκαλάκη έχει ισχυριστεί το αντίθετο. Ειδικότερα, η κατάθεση του παιδοκαρδιολόγου, που παρουσίασε το STAR, ανατρέπει τους παραπάνω ισχυρισμούς.

Πιο αναλυτικά, Ρούλα Πισπιρίγκου και Μάνος Δασκαλάκης είχαν υποστηρίξει ότι η Τζωρτζίνα δεν παρουσίασε κάποιο επεισόδιο μέσα στους επτά μήνες που βρισκόταν στο σπίτι, μετά το εξιτήριο που είχε πάρει τον Ιούλιο του 2021 από το νοσοκομείο του Ρίου.

Στο παιδί είχε τοποθετηθεί απινιδωτής με τη μητέρα, όπως αποκαλύπτει ο παιδοκαρδιολόγος του Ωνασείου, να στέλνει κάθε μέρα πληροφορίες για τη λειτουργία της καρδιάς της Τζωρτζίνας.

«Το έκανε αυτοβούλως», υποστηρίζει ο γιατρός στη μαρτυρία του, επισημαίνοντας όμως ότι είδαν επεισόδια βραδυκαρδίας όσο το παιδί ήταν στο σπίτι.

Παρατηρήθηκαν κάποιες σημαντικές διακυμάνσεις της καρδιακής συχνότητας στη διάρκεια των περίπου επτά μηνών. Υπήρχαν κάποια διαστήματα όπως από τα μέσα Σεπτεμβρίου 2021 μέχρι τα μέσα Νοεμβρίου του 2021 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν πολύ χαμηλή μέχρι και κάτω του 1% ενώ κάποια άλλα διαστήματα, όπως το τέλος Αυγούστου 2021 με μέσα Σεπτεμβρίου 2021 και ιδιαίτερα τον Δεκέμβριο του 2021 και μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου 2022 που η λειτουργία του βηματοδότη ήταν μέχρι και 30% του χρόνου.

Σύμφωνα με τη μαρτυρία του παιδοκαρδιολόγου, ενώ εκείνοι έβλεπαν χαμηλούς παλμούς στο παιδί, η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν τους ενημέρωσε ποτέ ότι είχε κάποιο επεισόδιο στο σπίτι, μέσα σε αυτό το διάστημα των 7 μηνών.

Μιλώντας, στο μεταξύ, στο STAR ο ιατροδικαστής Παντελής Αλεξάνδρου υποστηρίζει ότι κάτι τέτοιο μπορεί να υπόκειται σε εξωτερικό αίτιο, όπως είναι για παράδειγμα η δηλητηρίαση.

«Αν έχουν καταγραφεί επεισόδια βραδυκαρδίας είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό στοιχείο, καθώς η βραδυκαρδία μπορεί να προκληθεί από έναν εξωγενή παράγοντα όπως είναι η έλλειψη οξυγόνου, η και από ουσίες που μπορούν να έχουν ανάλογη δράση», δηλώνει - από την πλευρά του - ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων.

Δείτε επίσης