Ελλάδα

Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή: Η Τζωρτζίνα πέθανε από δηλητηρίαση με κεταμίνη

Οι ιατροδικαστές ζητούν εκταφή της 9χρονης για τη λήψη τριχών, για να ελεγχθεί τυχόν χορήγηση ουσιών σε προγενέστερο χρόνο

Παραδόθηκε το πόρισμα του ιατροδικαστή: Η Τζωρτζίνα πέθανε από δηλητηρίαση με κεταμίνη
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Δηλητηρίαση από κεταμίνη είναι και επίσημα η αιτία θανάτου της μικρής Τζωρτζίνας, όπως αναφέρει το πόρισμα του ιατροδικαστή Σταμάτη Μπουζιάνη, που παραδόθηκε στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών, όσο η Ρούλα Πισπιρίγκου εξακολουθεί να δηλώνει αθώα μέσα από το «αποστειρωμένο» κελί της.

Στο πόρισμα αναφέρονται ευρήματα, όπως βλάβες στο ήπαρ στη ζώνη 1, μικρή πνευμονορραγία και συμφόρηση οργάνων, κάτι που αποδίδεται στην χορήγηση της κεταμίνης.

Παράλληλα με το συμπέρασμα, οι ιατροδικαστές θέτουν ζήτημα εκταφής της 9χρονης, προκειμένου να ληφθούν τρίχες. Με αυτόν τον τρόπο, θα ελεγχθεί εάν της είχε δοθεί κεταμίνη ή κάποια άλλη ουσία σε χρόνο προγενέστερο του θανάτου της. Επιπλέον, θέλουν να σχηματίσουν πλήρες χρονοδιάγραμμα για το τι έχει συμβεί.

Μέχρι στιγμής άγνωστος παραμένει ο χρόνος της εκταφής. Οι ιατροδικαστές ζητούν να γίνει το συντομότερο δυνατόν, για να μην χαθεί κι άλλος χρόνος, που ενδέχεται να είναι πολύτιμος.

Παράλληλα, αναμένονται και οι τελικές αναφορές για τους θανάτους των άλλων δύο παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Δείτε επίσης