Ελλάδα

Επικίνδυνη σπείρα Ρομά άρπαζε ανήλικα παιδιά και ζητούσε λύτρα

Στα χέρια της Αστυνομίας η επικίνδυνη συμμορία, που «τρύπωνε» και σε σπίτια στα Δ. Προάστια και στην Κορινθία - Πως δρούσε - Διαβάστε το ρεπορτάζ στο Vradini.gr

Επικίνδυνη σπείρα Ρομά άρπαζε ανήλικα παιδιά και ζητούσε λύτρα
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Συμμορία Ρομά που άρπαζε παιδιά ομόφυλών τους για λύτρα, και «τρύπωνε» σε σπίτια, εξάρθρωσε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Δυτικής Αττικής σε συνεργασία με την Ασφάλεια Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Vradini.gr, έχουν συλληφθεί επτά μέλη της επικίνδυνης σπείρας, μετά από ταυτόχρονες επιχειρήσεις που έγιναν σε Μέγαρα Κορινθία και Σαλαμίνα.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, τον περασμένο Φεβρουάριο οι δράστες είχαν αρπάξει σε διαφορετικούς χρόνους, δύο ανήλικα παιδιά και ζήτησαν λύτρα από τους συγγενείς τους για να τα αφήσουν ελεύθερα. Η ομηρία τους κράτησε για λίγες ώρες, καθώς οι γονείς των παιδιών έδωσαν τα χρήματα στους απαγωγείς, και τα απελευθέρωσαν.

Μετά το αίσιο τέλος των απαγωγών, άρχισαν οι έρευνες της αστυνομίας με αποτέλεσμα η Ασφάλεια Μεγάρων να βρεθεί στα ίχνη της εγκληματικής ομάδας και να ταυτοποιήσει επτά μέλη της. Όπως διαπιστώθηκε εκτός από τις απαγωγές της «τίγρης», εμπλέκονταν και σε διαρρήξεις σπιτιών στα Δυτικά Προάστια και την Κορινθία. Σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις που έγιναν σε Σαλαμίνα, Μέγαρα, Κορινθία συνελήφθησαν επτά νεαροί Ρομά, ενώ σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους βρέθηκαν ελάχιστα κλοπιμαία, χρήματα, κυνηγετικά όπλα ενώ κατασχέθηκαν και τα επιχειρησιακά αυτοκίνητα της συμμορίας.


Αναμένονται και επίσημες ανακοινώσεις από την Ασφάλεια Αττικής.

Δείτε επίσης