Ελλάδα

Σφακιανάκης για 14χρονο από τα Σεπόλια: «Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη»

Σοκ έχει προκαλέσει η αυτοκτονία ενός 14χρονου αγοριού από τα Σεπόλια, το οποίο έβαλε τέλος στη ζωή του το βράδυ της περασμένης Παρασκευής.

Σφακιανάκης για 14χρονο από τα Σεπόλια: «Πάμε σε εποχές Γιακουμάκη»
Αρθρογράφος: vradini
Από vradini

Το νεαρό αγόρι είχε πέσει θύμα bullying, όπως αποκαλύπτουν συμμαθητές του, λίγες ώρες πριν βάλει τέλος στη ζωή του, μέσα στο δωμάτιό του.

Μιλώντας στο MEGA, ο Μανώλης Σφακιανάκης, πρόεδρος Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI, σημείωσε πως η υπόθεση είναι παρόμοια με αυτήν του Βαγγέλη Γιακουμάκη, ο οποίος είχε δώσει τέλος στη ζωή του μετά από επιθέσεις που δεχόταν από συμφοιτητές του.

«Αρχίζει να φαίνεται η εικόνα και αυτό που φαίνεται μας πηγαίνει σε εποχές Γιακουμάκη. Εύχομαι να βγω ψεύτης».

Σύμφωνα με τον κ. Σφακιανάκη, από τις μαρτυρίες που ο ίδιος έχει συλλέξει αλλά και από αυτά που έχουν πει δημόσια συμμαθητές του 14χρονου, «δείχνουν bullying».

« Μακάρι να μην είναι bullying και να είναι ένα απλό παιχνίδι».

Ο πρόεδρος του Διεθνούς Ινστιτούτου Κυβερνοασφάλειας CSI τόνισε πως φως στην υπόθεση θα δώσουν τόσο τα ψηφιακά μέσα του 14χρονου όσο και οι μαρτυρίες των συμμαθητών του.

«Να εξεταστούν άμεσα οι μαρτυρίες των παιδιών από τα Αρχές. Τα ψηφιακά μέσα θα μιλήσουν αλλά τα παιδιά θα πρέπει να καταθέσουν, να δώσουν πρόσωπα και πράγματα παράλληλα με τις ψηφιακές ενέργειες. Όσα παιδιά έχουν μιλήσει, να πάνε να καταθέσουν».

«Πιστεύω ότι θα τρέξει η έρευνα για bullying. Το black out δεν το βλέπω πολύ», κατέληξε ο κ. Σφακιανάκης.

«Πρέπει να διαλευκάνει η συμμέτοχη σε αυτοκτονία. Κάποιοι τον έχουν σπρώξει», είπε.

Πηγή: Live News

Δείτε επίσης